Kozmetički proizvodi koje vole dame s trona

Piše: L. B.

AFP

Kraljevske porodice sve što plasiraju u javnost postane viralni hit. Obične smrtnike zanimaju i najmanji detalji, posebno oni koje mogu kopirati i prakticirati u svojoj svakodnevici. Dame s tronova nikada nisu bile ljepše, a mi vam donosimo proizvode koje koriste i cijene.

Ovog ljeta na Wimbledonu špijunirali smo vojvotkinju od Cambridgea koja je koristila tečni ruž za usne od Clarinsa, “Instant Light” u prekrasnoj ružičastom nijansi.

 

Od 1970. godine Lancaster je dugogodišnji kraljevski favorit. Članovi kraljevske porodice često su na događajima koji zahtijevaju izloženost Suncu, pa moraju zaštiti svoju kožu. Kate je vjerna  Laasterovom Sun Beauty Velvet mlijeku za sunčanje za zaštitnim faktorom 30.

Kraljica Elizabetha obožava nježnu nude nijansu laka Essie pod nazivom „Ballet Slippers“, odnosno „baletne papučice“, koja se s lakoćom uklapa u dnevne ili večernje stajlinge. Njen asistent je otkrio da je bila toliko zadivljena nijansom da su pisali kompaniji koja ga proizvodi da joj se osiguraju veće količine.

 

Omiljena toaletna voda princeze Diane, Marilyn Monre i čak Winstona Churchilla je Floris White Rose. Ovaj miris sadrži note karanfila, Dianinog omiljenog cvijeta, te su iz palače jedne prilike saopćili da ga je nosila u svakoj prilici, i iza sebe ostavljala neodoljiv miris.

 Princeza Beatrice ostala je vjerna Charlotte Tilbury maskari za oči u crnoj boji, i Bobbi Brown bronzeru. Kraljicina unuka jednom prilikom je izjavila da su oni genijalci, te da joj ti proizvodi najviše odgovaraju za njenu nježnu kožu.

Za savršen ružičasti ton koji posvjetljuje lice, odlučila se vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle. Narsovo rumenilo breskvasto roze nijanse sa zlatnim šljokicama je sve što joj treba da bi istaklo njenu prirodnu ljepotu. Meghan se također brine za svoje usne, i tako je jednom prilikom i sama kazala da je probala sve vrste balzama za usne dok nije našla odgovarajući, a to je Fresh Sugar Advanced Therapy koja joj savršeno odgovara.

 Camilla, vojvotkinja Cornwalla, priznala je da je veliki obožavatelj maske za lice Black Bee Venom. Njen kozmetičar priznao je da je Camilla počela nanositi masku za lice godinu i po prije nego je predstavljena javnosti, i da je prezadovoljna rezultatima koje joj pruža.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti