Michelle Pfeiffer: Osmijeh vas čini mlađim i slađim

Piše: L. B.

Holivudska glumica Michelle Pfeiffer oduševila je javnost kada je prije nekoliko dana na Instagramu objavila fotografiju bez trunke šminke, te pokazala da se i u sedmoj deceniji  života može pohvaliti izgledom na kojem bi joj pozavidjele i mnogo mlađe žene. Tajna njene ljepote je, kako je otkrila u jednom od intervjua, u veganskoj ishrani, redovnom vježbanju i dovoljnoj količini sna, a u nastavku vam donosimo neke od njenih beauty trikova.

Mislim da je za izgled moje kože najviše zaslužno to što sam veganka. Morate znati da je veganska hrana mnogo zdravija i da u njoj nema toksina koji podstiču starenje kože, a uz to će vam pomoći i da lakše održite željenu kilažu. Trebalo mi je samo nekoliko sedmica da se naviknem na konzumiranje isključivo voća i povrća, ali moram istaći da i prije toga nisam bila veliki ljubitelj mesnih proizvoda. Nažalost, značaja veganske ishrane sam postala svjesna prilično kasno, ali se nadam da ću barem malo uspjeti da usporim proces starenja.

Nažalost, ali jedna sam od onih osoba koje vole da kontroliraju i da u svakom trenutku drže sve konce u svojim rukama. Dugo toga uopće nisam bila svjesna i spoznaja mi je bila prilično stresna. Mislim da moja potreba da sve kontoliram potječe iz straha, jer se ne osjećam prijatno kada ne znam šta će se sljedeće desiti. Tome da počnem prihvatati čak i nepoznate situacije su me naučila djeca. Njih, bez obzira na to koliko želite, nikada ne možete u potpunosti kontrolirati, tako da su me oni definitivno promijenili.

Kada je riječ o modnom stilu koji preferiram, mislim da je on spoj hipi elemenata i klasike. Najviše volim da nosim odijela, a ona modnih kuća „Saint Laurent“ i „Alexandera McQueena“ su mi apsolutni favoriti. Kada je o obući riječ, čak i ljeti nosim čizme, dok mi je omiljeni modni dodatak obične alke koje nosim od svoje 12. godine.

Nemam ništa protiv plastičnih operacija i mislim da svi, koji to žele, trebaju korigirati dijelove tijela koji im se ne dopadaju. No, isto tako treba voditi računa o tome da estetskim zahvatima ne promijenite lični opis. Ni meni botoks i slične metode nisu strane, ali ne nastojim da izbrišem apsolutno svaku boru sa svog lica jer su bore znak da sam živjela. Tajna mog izgleda je u redovnom vježbanju, dovoljnoj količini sna i osmijehu koji ne skidam s lica. Zapamtite, osmijeh je taj koji vas čini mlađim i slađim. Kada je vježbanje u pitanju, najčešće trčim, a uživam i u vježbama pilatesa i planinarenju.

Kada sam saznala da se u parfemima koje sam koristila nalaze sastojci koji su opasni po zdravlje, prestala sam ih koristiti. Obratila sam se nekim proizvođačima, ali niko od njih mi nije htio otkriti koje sastojke koriste, kao ni da li su opasni po zdravlje. Sve to je utjecalo da cijelu deceniju ne koristim parfeme. No, mnogo su mi  nedostajali u dnevnoj njezi, te sam odlučila da pokrenem svoju liniju parfema „Henry Rose“. Parfemi iz moje kolekcije nisu obavijeni velom tajne i sastojci koje koristimo su potpuno transparentni, dok me mirisne note konstantno podsjećaju na djetinjstvo.

Kada se bavite glumom, onda ste osuđeni na to da svoj proces starenja gledate na velikom ekranu, a to nije ni jednostavno ni prirodno jer vam utječe na psihu u smislu da postajete nervozni ukoliko ne izgledate onako kako to filmska industrija od vas očekuje. No, poslije određenih godina postajete dio skupine glumica koje imaju više od 50 godina i od kojih se više ne očekuje da izgledaju mladoliko. Sada sam jedna od onih glumica za koje govore da izgledaju dobro za svoje godine.

Ne idem redovno na beauty tretmane,  pripadam skupini onih koje po nekoliko mjeseci ne odu da srede nokte i ne čupaju obrve. Zapravo, obrve mi oblikuje isključivo moj vizažist u momentima kada se spremam za crveni tepih. Kada je riječ o kosi i tu sam vrlo opuštena, te se šišam i oblikujem frizuru samo onda kada to od mene zahtijevaju producenti filma na kojem radim. Ista situacija je i s make-upom obzirom na činjenicu da se u slobodno vrijeme ne šminkam.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti