Nejra Bradarić provela nas je kroz svoj kulturni vodič

Piše: Redakcija

Nejra Bradarić, nesuđena inžinjerka hemijske tehnologije, koja je sredinom 1994. godine zaplovila novinarskim vodama. Radi na Radioteleviziji Maglaj, a posljednjih dvadesetak godina stalni je dopisnik „Avaza“ iz Maglaja.

Mnogo voli posao kojim se bavi, posebno zbog stalne komunikacije s ljudima i otkrivanja pozitivnih i lijepih priča o ljudima koji su sastavni dio svake sredine.

Omiljena knjiga

Aleksandar Hemon „Knjiga mojih života“. Izuzetno volim kako Hemon piše, posebno o događajima do 90-ih. Vrijeme koje je i meni samoj generacijski veoma blisko. Cijenim njegovu iskrenost i priče nastale iz potrebe.

Serija

Svima koji se žele opustiti, ali i uživati u odličnoj produkciji, toplo preporučujem BBC-evu seriju „Downton Abbey“. Serija prati život plemićke porodice Crawley i njihovih sluga tokom prvog dijela 20. stoljeća. Odlični dijalozi, kostimografija, scenografija, muzika; „Downton Abbey“ nudi jedan sasvim drugačiji svijet koji je preporučljivo istražiti.

Film

„Hidden Life“ („Skriveni život“) je film koji prati život anonimnog austrijskog seljaka Franza Jägerstättera koji je odbio zakleti se Hitleru na vjernost, a Terrence Malick mu posvetio impresivan film u kojem glume najpoznatiji glumci njemačkoga govornog područja. Odlični glumci, spektakularna fotografija, divan film s porukom.

Muzika

Jedna i jedina Amira Medunjanin, sve iz njenog dosadašnjeg opusa kao i posljednji album „For HIM and HER“, svojevrsni omaž Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić. Bili i ostali besmrtni, sada zahvaljujući i Amiri.

Kulturni događaj

Kako živim u malom gradu, veoma cijenim svaki napor lokalnih kulturnih radnika da  organizuju izložbu, neku pozorišnu predstavu ili kino-projekciju svjetskog hita.

Maglajsko Studentsko ljeto

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti