Berguzar Korel jecajima izmolila ministra za pomoć bolesnoj bebi

Piše: Redakcija

Jedna od najpopularnijih turskih glumica Berguzar Korel u video obraćanju minsitru zdravstva Republike Turske Fahrettin Koca u suzama je zatražila pomoć za bebu oboljelu od spinalne mišićne atrofije (SMA).

View this post on Instagram

Sizi üzmek istemiyorum. Ama lütfen sesimi duyun. Bu çocukların sesini duyun. Boğazı delik olduğu için sesi çıkmadan ağlayan o meleğin sesi olun. @umut_bebek_yasasin @ayazbebek2019 @gokalp_sma @ruzgaryuruyecek @sma_mirhananefesol @sma__hamza @sma.enistalha @yagizegedestek @ali_yardim_bekliyor @aliosman_sma @aziz_cemalin_mucadelesi @berraya_umut @derineumutol @saving.yigit @omernefesalacak @muhammedriza_sma @sma_abdulkerime.umut_ol @sma_typ1_fighter_rumeysa @dogu_sma @mercan_a_can @cureforpamir @adayaumutol @sareyeumutol @deniz_sma_ @kumsalaumutol @ahsenesesol @smapoyrazali @ilknur_bebek_sma @sma.umutefe @kumsalaumutol @saving.mert.adrian @sareyeumutol @behopefordemirali @cicek_kiz_esranur @yigit.alpe.nefes.ol @ismailcaganiyasatalim @metehan_smajourney

A post shared by Berguzar Korel (@berguzarkorel) on

Nakon njene potresne objave, uslijedila je ekspresna reakcija ministra i ona se već kasno sinoć na Instagramu zahvalila Kocu koji je čuo apele i osigurao neophodne lijekove za bebu. U jučerašnjem videu glumica nije prestajala plakati zbog bebe Umuta koji pati od SMA, govoreći: “Molim da čujete moj glas”.

-Izvinjavam se jako. Stvarno ne bih htjela objaviti takav videozapis, ali jako mi je žao zbog onoga što sada vidim. Želim vašu podršku. Ja zapravo ne iskorištavam emocije, ali ja sam majka. Molim ministra Fahrettina i ministarstvo zdravstva, poslušajte glas ove djece. Beba Umut je rođen u februaru ove godine i potrebno mu je kupiti lijek na koji ima parvo – vapaj je koji je ne prestajući plakati Berguzar uputila ministru zdravstva koji je vrlo brzo i pokazao odgovornost.

Zato mu se Berguzar Korel sinoć i zahvalila.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti