Zlatan Džumhur otkriva svoje kulturne favorite

Piše: Redakcija

Zlatan Džumhur diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Odsjek za komunikologiju, a trenutno je završna godina master studija na Odsjeku za komunikologiju, usmjerenje PR. Obavlja posao PR managera svom bratu, najboljem bosanskohercegovačkom teniseru Damiru Džumhuru. Uz fakultet, praksu stiče i kroz svoj hobi, a to je ljubav prema umjetnosti, fotografiji, modi, produkciji i organizaciji. Radi i kao producent i stilist modnih editorijala. Ovog puta nas je proveo kroz svoj kulturni vodič

 

DOGAĐAJ

Čest sam posjetitelj teatarskih predstava, filmskih projekcija, ali i festivala. Nešto što mnogi s nestrpljenjem očekuju svake godine i što obilježi ljeto u Sarajevu, jeste SFF. Jedan od omiljenih kulturnih događaja mi je upravo taj, zbog načina održavanja i zabave koju donosi, te ljetnih noćnih druženja uz najbolje filmove u našoj regiji. Osim SFF-a, volim posjetiti i podržati i druge festivale koji nude odlične filmske projekcije, kao što je Omladinski Film Festival, te teatarske predstave poput MESS-a. Ove godine je to sve drugačije s obzirom na Coronu, međutim, organizatori spomenutih festivala su se potrudili da ponude online platforme za praćenje filmova, što je odlična prilika da se privuku mladi koji su dio cyber i internet društva, te postanu redovni posjetitelji kulturnih događaja.

 

KNJIGA

Moja omiljena knjiga je “Dječak u prugastoj pidžami” Johna Boynea. Knjigu sam pročitao četiri puta i svaki put je iznova uzmem čitati da bih se podsjetio koliko je svijet u isto vrijeme okrutan, ali i mjesto zabave i dobrih prijatelja. Zabavljajmo se i družimo s ljudima koje volimo, koji odašiljaju dobrom i pozitivnom energijom bez obzira kojeg su porijekla, boje kože, nacije itd.

 

MUZIKA

Omiljena vrsta muzike je pop, R&B, Trap, Reggae, a omiljena izvođačica, pjevačica mi je Beyonce, prije svega zbog njene energije na sceni, glasa, načina na koji pristupa poslu kojim se bavi, te njenih tekstova koji imaju jaku poruku. U njenim tekstovima kriju se snažne poruke za osnaživanje ličnosti, kao i za borbu protiv rasizma. Također, svoju afro kulturu predstavlja kroz muziku.

 

FILM

Jedan od omiljenih filmova mi je „Titanic“. Podsjeća me na djetinjstvo i bezbrižne dane.

 

SERIJA

S obzirom na to da nisam neki ljubitelj serija, tako ih i ne gledam često. Međutim, jedna od rijetkih serija od četiri sezone koju sam pregledao u svega nekoliko dana je „La Casa de Papel“.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti