Hrvatska influencerica tražila besplatnu večeru u restoranu, pa postala predmet ismijavanja

Piše: Redakcija

Glavni hit na društvenim mrežama našla se dvadesetogodišnja influencerica Doris Stanković koja na instagramu ima oko 80 hiljada pratilaca, a samo jednom objavom na TikToku postala je predmet ismijavanja na internetu.

@doris.stankovic

Loooool #balkan #foryoupage #fyp

♬ original sound – doris.stankovic

– Za vas od našeg osoblja i gostiju niko nikad nije čuo – napisalo je osoblje jednog restorana u Poreču 20-godišnjoj influcencerici Doris Stanković nakon što im je ponudila saradnju u obliku kompenzacije tako što je htjela objaviti fotografiju na Instagramu označivši ih na svom profilu. Tražila je tačnije besplatno jelo za označavanje restorana na Instagramu, a kad je stigao odgovor restorana nije joj se svidio, te je sve to podijelila na Tik Toku, ne sluteći da će je mnogi zbog toga isprozivati.

@doris.stankovic

Ajmo ako želite part3😝 #balkan #foryoupage #fyp

♬ original sound – doris.stankovic

– I šta onda, šta smo time dobili? Da se neko sprda s nama zato što smo na vašem Instagram storyju? Vaša ponuda je u najmanju ruku smiješna, to može tražiti i dobiti Madonna, Serena Wiliams, Will Smith. Vi možete doći kod nas i jesti, uslugu ćete platiti, a mi možemo u dogovoru s vama iznos vašeg računa uplatiti u humanitarne svrhe i to objavite na svom storyju. U protivnom nema džabe ni kod stare babe – poručili su joj nakon ponude, a odbijanje joj je jako teško palo, jer je na svom TikToku odlučila oblatiti restoran što je odjeknulo na Twitteru te je zbog istog postala i predmet ismijavanja.

@doris.stankovic

I ajmo i taj četvrti dio #balkan #foryoupage #fyp

♬ original sound – doris.stankovic

U odbranu mlade Doris nisu se uključili ni ostali influenceri. Dean Kotiga, jedan od hrvatskih influencera uključio se u ovu priču, dobro se našalio te dobio zanimljiv odgovor iz ovog restorana.

@doris.stankovic

Još će bit koji video o ovom #balkan #foryoupage #fyp

♬ original sound – doris.stankovic

– Ja sam skandalozno šokiran, isfrustriran… Mislim da nisu fer, mi influenceri smo isto ljudi, mi isto moramo jesti, a oni su joj uskratili ručak… I sad ljudi nju ismijavaju. I sad je fora da se oni kao smiju influencerima, a uopće ne znaju koliko je naša struka influencerska zapravo užasno zahtjevan i stresan posao. Podložan svim kritikama, prepoznavanjima, fanovima… Ti influenceri, to je kao lako. Ja bih preporučio tom restoranu, ne znam, poželio bih mu da mora servirati bezglutenski hljeb ili nešto. Ja sam šokiran – kazao je Kotiga, te dodao:

– Ako ovo slušaš, draga Doris, uopće se nemoj brinuti, znaš da je naša struka uz tebe. Hrvatsko društvo influencera je poslalo kružni mail u kojem je osudilo restoran. A ja sam bio u Poreču, ja sam iz Istre i bio sam u Poreču, i tamo su jako čudni ljudi. Oni uopće ne kuže… Influencerstvo je stvarno težak posao i vi koji se smijete tome nemate pojma, može vas biti sram. Ja sam sutra u Poreču i ja ću pisati tom restoranu da su se bezobrazno ponijeli, ali da imaju priliku ispraviti tu grešku. Da ću ja doći sutra na palačinke, ali ja im čak ni ne nudim reklamu zauzvrat.

Ja imam 20-ak više pratitelja od Doris, ja ću se samo pojaviti i želim palačinke. Nudim im da se ja pojavim u tom restoranu i da zauzvrat dobijem palačinke, zato što sam ja još veći influencer od Doris. Ja samo nudim da se pojavim. Nadam se da neće ispasti neprofesionalni kao što su ispali s njom.

View this post on Instagram

Svaki je pravi influencer ove godine posijetio Dubrovnik, tu koljevku antičke civilizacije i mjesto gdje se snimala ona serija sa jajima iz kojih su se izlegli veliki zmajevi, pa sam i ja jao največi lokalni, ako ne i regionalni influencer morao učiniti to isto!! I bilo je super, zidine su bile toliko dobre da sam se skoro bacio kad sam se sijetio da sam pao sa 104 na 101 tisuču sljedbenika, ali odlučio sam da neču nego da ču radije uložiti u sebe i svoje znanje i možda otiči na još jedan kongres za influencere i vratiti se jači nego ikad!!! Na drugoj fotografiji sam vam ja kao mali, a na ostalima su fotke iz @la_strada_dubrovnik, super smještaja u kojem sam tijekom svog legendarnog smještaja ostao par noči, i kojeg vam stvarno preporučujem od srca – na fotkama vidite da je jako ljepo namješten, i da se iz njega ljepo vidi ne samo super crkva nego i zidine, i obratno, što je posebno cool jer kad šečete zidinama možete vikati “ovdje ja spavam” Kinezima koji šeču uz vas. Plus, ima najbolju fotelju ikad!! Sve su fotke provučene kroz legendarni Perpetua filter osim druge jer se na toj fotki provlači nešto još legendarnije. #influencer #dubrovnik #travel #summer #gameofthrones #zidine #jaja #zmajevi #opetnajljepsi

A post shared by Dean Kotiga (@deankotigaofficial) on

Javile su se i druge javne osobe šaljući uglavnom poruke podrške porečkom restoranu, a Doris je konačno shvatila da je ispala predmet sprdnje i, kako javljaju upućeni, bržebolje ugasila jedan profil. Iz restorana su, dakako, shvatili da sve skupa ljude zabavlja i poslali Kotigi odgovor:

– Poštovani, naše palačinke su sve super. Vodstvo restorana se upravo svađa u kuhinji oko toga kome će pripasti čast počastiti vas, konobari se mlate tacnama oko toga tko će vas uslužiti, a ja kao voditelj social networka koristim priliku da ja budem taj! Ali, ne brinite, u zamjenu ne tražim podjelu na story. Ali pranje suđa na kraju smjene da. Nadam se da vam se ponuda sviđa te da ćete je znati ugrabiti. S dvije ruke… U jednoj spužva, u drugoj sapun. Unaprijed zahvaljujemo na interesu.

Deana Kotigu, koji je cijeli biznis s tzv. utjecajem ironizira od početka svog pojavljivanja na Instagramu, dobro raspoloženje nije napuštalo cijeli ponedjeljak pa je za Slobodnu ekskluzivno izjavio:

– Mislim da sam odgovorno postupio prema uvaženoj kolegici i sigurno ću na društvenim mrežama pokrenuti incijativu pod nazivom Pravda za influencere. Predložit ću im da naša krilatica bude ‘Svi smo mi Doris Stanković’.

Pročitajte još