Alma Subašić-Omerović: Decentna šminka je moj izbor

Piše: Redakcija

Bh. interpretatorka sevdaha i magistrica arhitekture Alma Subašić-Omerović izuzetno vodi računa o svom izgledu, posebno kada je riječ o make-upu. Počela se šminkati u tinejdžerskim danima, koristeći samo maskaru i sjaj za usne. S obzirom na to da njen posao zahtijeva nešto jaču šminku, Alma se trudi da se ne šminka mnogo i da je decentno to što ona bira, a samo za „Azru“ otkrila je svoje male tajne uljepšavanja.

 

Koristim hidratantnu dnevnu kremu nakon jutarnjeg umivanja, a navečer nakon skidanja šminke nanesem neku hranjiviju kremu za lice ili prirodno ulje za njegu lica.

Ukoliko mi kosa nije čista obično napravim opuštenu pundžu ili rep, ali ništa ne može zamijeniti osjećaj tek isfenirane kose i frizure.

Iskreno, potpuno sam prihvatila svoje lice i naučila da volim sve što je na njemu. Ne bih mijenjala ništa.

Nikada nisam mnogo eksperimentisala sa šminkom, ali sam s vremenom naučila šta mi najviše odgovara, i držim se toga. Minimalna i decentna šminka je moj izbor.

Fizička ljepota je baš uvijek odraz unutrašnje ljepote. Ljepota duše je nešto što posebno volim i cijenim i ka čemu uvijek stremim.

Vjerujem da svi ponekad dođemo u fazu ili osjećaj nesigurnosti. Trudim se da se u takvim momentima oraspoložim, da fokus prebacim na sve pozitivno što me može učiniti sigurnom i zadovoljnom.

S godinama dolazi iskustvo i upoznavanje same sebe, kao i samopouzdanje, a vjerujem da još mnogo toga treba da otkrijem o sebi, da naučim nove stvari, obogatim svoj um i otvorim neke nove vidike.

Gledajući stare fotografije, vidim razne faze, odrastanje i razne promjene na mom stavu. Volim vidjeti fotografije u momentima kada pjevam i držim mikrofon, jer se ne namještam za fotografiju, a nekim čudom izgleda mnogo bolje od svake koja nije spontana.

Za unutarnju i vanjsku ljepotu, trudim se da pijem mnogo vode, jedem balansiranu ishranu i ponekad rekreativno treniram. Također, uvodim kozmetiku na prirodnoj bazi i trudim se da živim u skladu s prirodom, te se nadam da će mi ona to vratiti na pravi način.

Na prvu boru nisam nikako reagirala, jer je još nisam primijetila.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti