Ornela Vištica priprema ulogu Kolinde u predstavi Tarika Filipovića

Piše: Redakcija

Ornela Vištica u novoj predstavi pozorišta “Kerempuh’ glumit će bivšu predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović. Riječ je o predstavi “Predsjednici & Ca” Tarika Filipovića, čija bi se premijera trebala održati 23. oktobra.

-Kazališne …lagane pripremice… uskoro u novoj ulozi kao Kolinda, predstava Predsjednici & Ca – napisala je Vištica na svom Instagramu.

-Uloga Kolinde je izazovna i veseli me, ali za njen lik treba puno preciznosti, stoga trenutno pokušavam što vjerodostojnije prikazati osobu koja nam je svima vrlo dobro poznata. Proučavam njene pokrete, govor, boju glasa, specifičnu dužinu rečenica, naglasak… Proučavam Kolindu, gledam videozapise, fotografije, stare dnevnike, slušam njene govore i proučavam to razdoblje njenog mandata – rekla je glumica za “Jutarnji list”.

Predstava “Predsjednici & Ca” nastala je prema tekstu Tarika Filipovića i Ivice Ivaniševića, kojom Zeničanin sa adresom u Zagrebu obilježava 25 godina djelovanja u Satiričkom kazalištu Kerempuhu u hrvatskoj prijestonici. Tarik će, kao što je već objavljeno, glumiti Franju Tuđmana.

-Tekst se bavi večerom na koju bivša predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović poziva dva bivša predsjednika Stipu Mesića i Ivu Josipovića, ali i Franju Tuđmana i Josipa Broza Tita – rekao je Filipović.

Ulogu Tita dobio je Boris Svrtan. Ivu Josipovića glumi Ivan Jončić, Stipu Mesića Hrvoje Kečkeš.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti