Golišavim scenama započela karijeru, od djetinjstva plijeni pažnju zbog ljepote, a na pragu 60-ih izgleda bolje nego ikad

Piše: Redakcija

AFP

Predivna Monica Belluci danas slavi 56. rođendan, a njenoj se ljepoti dive gdje god da se pojavi i rijetko ko može skinuti pogled s nje. Prije glumačke, ostvarila je manekensku karijeru koju je započela već sa 16 godina radeći prvo kao model u Italiji za Dolce & Gabbanu, a potom i u New Yorku, te Parizu gdje su je uočile druge velike dizajnerske kuće, a uskoro je snimila i prvi film “Život sa sinovima”.

Nije imala problem sa snimanjem obnaženih scena i skidanjem pred kamerama, tako da su njeni glumački počeci obilježeni upravo takvim prizorima, no do zvjezdanog neba vinula ju je uloga u filmu “Malena” koja joj je obilježila karijeru. Nakon toga su uslijedili “Pakt s vukovima”, “Jecaji sunca”, “Dracula”, “Pasija”, “James Bond”, a sve ostalo je historija velike glumačke zvijezde i ikone ljepote.

Njena pojava i danas odiše seksepilom, a profil na Instagramu, gdje ima 3,4 miliona pratitelja, vrvi izazovnim fotografijama na kojima ponosno ističe svoje bujne obline. Mnogi im ne mogu odoljeti, a nije mogao 18 godina mlađi Nicolas Lefebvre s kojim je u ljubavnoj vezi od 2017. godine i kojeg je skrivala od javnosti čak dvije godine.

Prije njega Monicino srce osvojio je fotograf Claudio Basso za kojeg se udala 1990. godine i razvela četiri godine kasnije. No 1996. godine upoznaje glumca Vincenta Cassela s kojim je snimala film “Apartman” i kojemu je rekla da na vjenčanju 1997. godine.

Njihov brak navodno je bio otvoren te su oboje često mijenjali seksualne partnere o čemu je brujao cijeli Hollywood. Ona je čak jednom prilikom bila izjavila da od supruga ni ne očekuje vjernost ako ga ne vidi po tri mjeseca, koliko su znali biti razdvojeni zbog poslovnih obaveza i snimanja. Monica i Vincent dobili su dvije kćeri, a njihovom braku je kraj došao 2013. godine i danas se uglavnom susreću samo na crvenim tepisima na kojima ona blista i uživa u Nicolasovu zagrljaju.

Monica Bellucci nikada nije prestala da zadivljuje ljude oko nje, a da je uvijek bila prirodna ljepotica može se vidjeti i iz fotografija još od prije 30 godina. U razgovoru s medijima njen otac je istakao da za njegovu kćerku mnogi pričaju da je imala mnogo plastičnih operacija, ali da to nije istina, te da samo treba pogledati fotografije i vidjeti njenu kosu i usne. Njena majka je u jednom od intrevjua kazala da je dobro što nisu imali više djece, jer bi sigurno bili ljubomorni na Monicu.

Od djetinjstva svjetski poznata glumica plijenila je pažnjom zbog njene ljepote. Kada je imala 12 godina nepoznati ljudi su je zaustavili i nudili milione te život u inostranstvu. U koji god restoran bi ušla konobari joj nikada nisu naplaćivali, jer ima je bila čast poslužiti takvu ljepoticu. U školi je također uvijek privlačila pažnju, pa su učitelji kazali kako njena ljepota utiče na njihovu koncentraciju.

– Ljepota u malom mjestu uvijek je problem. Pitao sam je zašto se ne druži sa prijateljima na trgu, a ona mi je odgovorila da je svi posmatraju i muškarci i žene i djeca – kazao je njen otac.

Iako se često krila, njena ljepota ipak nije mogla ostati sakrivena samo u malom italijanskom gradu. Svijet je brzo upoznao Monicu i zavolio je.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti