U 78. godini preminula najstarija osoba s Down sindromom

Piše: Redakcija

Kada se rodio liječnici obavijestili njegovu porodicu da će živjeti samo 12 godina, najstarija osoba s Down sindromom u Britaniji umrla je u 78. godini.

Ne tako davno, liječnicima je nedostajalo znanja i obuke za pacijente rođene s Down sindromom, a svijest o ovom stanju bila je dramatično niža. To je često imalo strašne posljedice, a osim što su bili diskriminirani i označeni kao izopćenici u društvu, s tim se ljudima nije postupalo adekvatno.

Srećom, stvari su se puno promijenile u posljednjih nekoliko desetljeća, a danas ovi pojedinci mogu slobodno uživati ​​u svojim životima do duboke starosti.

Robin Smith bio je stanovnik Ketteringa u Northamptonshireu, a prošle godine, kada je 9. oktobra napunio 78 godina, postao je novi rekorder kao najstarija živuća britanska osoba s Down sindromom. Srećom, živio je ugodan, ispunjen život i bio je veliki obožavatelj Cliffa Richarda i Elvisa Presleyja.

Autor: L.B.

Izvor: healthyfoodhouse.com

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti