Hanka Paldum objavila sjećanje iz 1985.: Na slici je sa slavnom pjevačicom

Piše: Redakcija

Bosanskohercegovačka diva narodne muzike i sevdaha Hanka Paldum podijelila je novu uspomenu na svojim društvenim mrežama.

Riječ je o slici na kojoj su ona i slavna francuska šansonjerka Mireille Mathieu koja je tokom karijere započete 1964. godine prodala 130 miliona primjeraka svojih albuma s pjesmama na 11 jezika. Veoma tražena je bila širom svijeta, pjeva na engleskom, njemačkom, ruskom i japanskom jeziku, a  snimila je duete s Tomom Jonesom, Deenom Martinom, Julijom Iglesijasom.

Mireille Mathie u Beogradu je pjevala 1985. godine kada je i nastala slika s Hankom Paldum, koja je na društvenim mrežama propraćena brojnim komentarima da su na njoj dvije legende predivnoga glasa.

Autor: M. K.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti