Očajna kućanica odslužila kaznu

Piše: M. K.

Foto: AFP

 

Zvijezda serije „Očajne kućanice“, Felicity Huffman, poznatija kao Linet iz megapopularne serije, odslužila je kaznu nakon što je prošle godine bila osuđena zbog malverzacija i namještanja prijemnog ispita njene najstarije kćerke.

Nakon dvosedmične zatvorske kazne, jednogodišnjeg nadzora, zabrane izlaska iz zemlje i 250 sati društveno korisnog rada, konačno je odslužila kaznu u cijelosti.

Sada kada joj je vraćen pasoš, glumica se nada novim glumačkim angažmanima.

Ona je lani osuđena jer je davala mito kako bi se njena kćerka upisala na elitni fakultet, a nakon toga njena karijera je praktično bila gotova. Nagrađivana glumica koja je za jednu odigranu epizodu dobivala 275 hiljada dolara, za samo nekoliko dana našla se u nemilosti javnosti koja ju je osuđivala za njen postupak.

U septembru prošle godine izrečena joj je kazna od 14 dana zatvora, zatim 30.000 dolara i 250 sati društveno korisnog rada, a te je morala biti godinu dana pod nadzorom nadležnih institucija. Bostonski sud je, objavljujući presudu, ustanovio da Felicity zna šta je pogrešno uradila.

– Znala je da je to prevara. To nije impulsivan čin. Pokušaj da bude dobra majka to ne opravdava – kazala je.

Glumica je u sudnicu ušla zajedno sa svojim suprugom Williamom H. Macyjem. Bila je vidno umorna Felicity i čvrsto stiskala suprugovu ruku, bez imalo šminke, odbijala je razgovor s novinarima. Slavna glumica je pred sudijom i porotom kazala koliko joj je žao zbog svega što je uradila.

– Žao mi je studenata, roditelja, profesora i univerziteta koji su bili pod utjecajem mojih postupaka. Žao mi je mojih kćerki Sophie i Georgije, a žao mi je i supruga Williama, izdala sam ih. Sophia mi je kazala: „Više ne znam ko ste, mama“, a zatim je pitala: „Zašto niste vjerovali u mene? Zašto niste mislili da ja to mogu sama?“. Mogu samo reći da mi je žao Sophia – kazala je Felicity.

– Bila sam uplašena, bila sam glupa i tako sam pogriješila. Jako me je sram zbog onog što sam učinila – dodala je.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti