Od djevojčice do vlasnice beauty brenda: Teška životna priča Emine Jahović

Piše: A. Z.

Pjevačica Emina Jahović jedna je od najpopularnijih na Balkanu. Osim što već godinama žari i pali svojim muzičkim repertoarom, sada je napravila novi korak u karijeri. Tačnije, bacila se u kozmetičke vode pa je tako nedavno predstavila svoj brend “YAEMINA Beauty” na kojem je radila proteklih pet godina. Ova ljepotica zaista prkosi godinama, iako joj mnogi zamjeraju estetske korekcije koje je napravila kroz godine.

Naime, kada se prije dvije decenije pojavila u javnosti, lijepa Novopazarka nije bila zadovoljna svojim izgledom. Ali, u to vrijeme nisu plastični hirurzi bili toliko popularni, pa je pjevačica postepeno sređivala svoj izgled. Korigovala je nekoliko stvari na sebi, pa je tako povećala i grudi, a najviše se fokusirala na lice.

Dotjerala je bradu, popunila usne, sredila jagodice i nos, iako je u više navrata u medijima pominjala kako ga je operisala pošto ga je nekoliko puta lomila. Priča se da je za sve to izdvojila više od 20.000 eura. Danas ne može da joj se ospori kako je jedna od rijetkih žena sa estrade kojoj su estetska uljepšavanja donijela plus, pored nespornog muzičkog talenta i uspjeha. Nakon svega, ona i dalje veoma vodi računa o svom tijelu, a pored brige o sinovima, slobodne trenutke troši na vježbanje u teretani, a često na društvenim mrežama pokazuje i kako trenira boks.

Život je nije mazio

Život je nije mazio, pa je sa samo 13 godina ostala bez oca, a za majku je jako vezana, te svaki slobodan trenutak provodi s njom ili u Srbiji ili u Turskoj, a to često zabilježi i na svojim društvenim mrežama. Potiče iz ljekarske porodice – otac Nusret je bio kardiolog, a majka Senija je pedijatar, no, ona se odlučila za muziku.

Odrastajući u porodici uglednih ljekara, sa starijom sestrom Sabinom i bratom Mirsadom, Emina je prvo trenirala košarku kao i njen brat. Međutim, ljubav prema umjetnosti usmjeria ju je prema muzici i javnoj sceni. Njena višestruka nadarenost omogućila joj je najpre učešće u školskom horu, potom sviranje gitare u muzičkoj školi i igranje u folkloru, a kasnije i brojne pjevačke nastupe. Nakon završenih studija menadžmenta na privatnom univerzitetu, uviđa da je pjevanje ipak njena istinska ljubav.

Pjevačka karijera Emine Jahović zvanično je počela 2002. godine, učešćem na Pjesmi evrovizije, u svojstvu predstavnika Bosne i Hercegovine. Njeni nastupi su bili veoma zapaženi i na drugim muzičkim manifestacijama, poput Sunčanih skala i Beovizije. Zbog izuzetne ljepote i glumačkog talenta, Eminu mnogi porede sa španskom filmskom zvijezdom Penelope Kruz. Ipak, njen očaravajuć izgled i specifičan muzički izraz predodredili su je za estradnu scenu i učinili je jednim od najprepoznatljivijih muzičkih izvođača u regionu.

Gradeći muzičku karijeru, Emina je snimila duete sa nekim od najpoznatijih kantautora sa ovih prostora: Dinom Merlinom i Željkom Joksimovićem. Sarađivala je i sa Harijem Varešanovićem, sa kojim je imala brojne nastupe. Dueti koji su takođe obilježili njenu karijeru bili su neki od najvećih hitova: „Još ti se nadam“ sa Sašom Kovačevićem, „Beograd priča“ sa Dženanom Lončarevićem, „Dva aviona“ sa Željkom Joksimovićem…

Dvije pjesme s Natašom Bekvalac „Gospodine“ i „Muško više ne mogu“ postale su apsolutni hitovi, sa ukupno osam i po miliona pregleda na YouTubeu.

Ljubavni život

Iza Emine Jahović su dva braka. U prvi je ušla veoma mlada, sa samo sedamnaest godina. Prema tvrdnjama izvora upućenim u njenu životnu priču, lijepa Emina je sa 17. godina pobjegla od kuće i udala se za Aladina, sa kojim je živela u njegovom porodičnom domu u Novom Pazaru. Prva bračna zajednica, sa Aladinom Đulovićem iz novog Pazara, nije potrajala dugo, tek nekoliko mjeseci. Emina je žudjela za estradom i prvim albumom, a to nije bilo u skladu sa patrijarhalnim porodičnim životom kojim je živjela Aladinova porodica. Emina ne krije taj brak i ističe da se ni malo ne kaje zbog istog.

– Nisam čak ni bila punoljetna. Lijepo je to bilo, imala sam lijepu vjenčanicu i prekratku kosu, centimetar i po. Lijepe su te neke stvari ozbiljne, koje vam se dese kada ste mladi. Poslije toga kada zakasnite, to je malo ozbiljna situacija – rekla je Emina.

Međutim, iako se Aladin nije oglašavo, njegov otac nedavno je ispričao kako je Eminin brak sa njegovim sinom pukao jer je ona željela karijeru.

– Sve je bilo u najboljem redu dok Emina nije poželjela da bude pjevačica. Nekako ju je to privlačilo, scena, publika i sve to što nosi taj svijet. Silno je željela da bude popularna, ali sam mislio da će je proći. Njih dvoje su živjeli sa nama u kući i Emina je počela sve više da traži da snimi prvi album. Rekao sam joj da u mojoj kući ne može da bude pjevačica već porodična žena koja će voditi računa o kući, djeci i porodici. Nije dolazilo u obzir da ide po bijelom svijetu. Ipak smo mi jedna časna porodica u ovom gradu i nikom nije u interesu da mu se snaha noću smuca kojekuda – ispričao je Rustem Đulović.

Kako je rekao, sa svadbe nemaju nijednu fotografiju.

– Bukvalno ne postoji nijedna jedina fotografija ili snimak sa te svadbe. Nakon razvoda smo obrisali i uništili sve što je postojalo, jer on nije želio da bilo ko od nas ima sjećanje na taj period. Ako mi vjerujete, ni u familiji nema nijedne fotografije – završio je priču Đulović za „Blic Puls“.

Kako tvrdi pjevačicin nekadašnji svekar, njihov brak nije opstao zato što je ona željela profesionalnu karijeru, a njen bivši suprug da ona uvijek bude kod kuće. Desetak godina kasnije, započela je vezu sa popularnim turskim pjevačem i kantautorom, Mustafom Sandalom. Veza je ubrzo krunisana brakom, u kom su rođena dvojica sinova, Jaman i Javuz. Nakon četrnaest godina, par je odlučio da stavi tačku na svoju ljubavnu priču.

Emina i Mustafa su nakon razvoda ostali u prijateljskim odnosima i zbog djece ponekad organizuju zajednička porodična okupljanja. Bliski prijatelji nekadašnjeg poznatog para tvrde kako do razlaza nije došlo slučajno, te da je po srijedi bila ljubomora i treća osoba. Bez obzira na razloge, brakorazvodna parnica je brzo okončana i bivši bračni par je dogovorio sve imovinske pojedinosti. Dvije trećine velelijepne vile, vrijedne oko tri miliona eura, pripali su Emini, kao i visoki novčani iznosi na konto alimentacije za djecu i njenog mjesečnog izdržavanja.

Nakon okončanja braka sa Mustafom, mediji su brujali o pjevačicinoj vezi sa imućnim turskim biznismenom Sadetinom Saranom. Iako je u Sadetinu našla utjehu nakon razvoda, poslije samo nekoliko mjeseci, došlo je do raskida. Par se ubrzo pomirio, ali se ljubav ipak ugasila. Veza između Emine i turskog milijardera odavno više nije aktuelna i, koliko je poznato, pjevačica je trenutno sama.

Osim po muzičkoj karijeri i ljubavnom životu, Emina Jahović je u Turskoj poznata i po svom glumačkom umjeću. Turskoj i domaćoj publici se predstavila kao glumica u popularnoj seriji Polje lala. Njen dar za glumu i motivisanost da bude uspješna i u ovoj umjetnosti dodatno su podstaknuti negodovanjem ondašnje javnosti zbog toga što je glavnu ulogu dobila ona, a ne neka žena iz Turske.

Ostavivši po strani turbulencije u privatnom i glumačkom životu, pjevačica je pronašla snagu za nove muzičke projekte. Emina Jahović u novom spotu izgleda bolje nego ikad, a fanovi su oduševljeni njenim novim lukom. Sudeći po komentarima, omiljena zvijezda im se jako dopada kao zanosna plavuša. Emina se raduje što je njena promjena naišla na pozitivne reakcije publike pa je još neko vrijeme ostala splavuša.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti