Volio ju je do smrti

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Od 1975. godine pa sve do smrti koja je nastupila jučer, Sean Connery je ljubio istu ženu. Iako je više puta proglašen najseksepilnijim muškarcem na svijetu te je i sam bio svjestan da može imati svaku ženu koju poželi, on se do ušiju zaljubio u marokansko-francusku slikaricu Micheline Roquebrune koju je nebrojeno mnogo puta nazvao ljubavlju svog života.

Who was Sean Connery's wife Micheline Roquebrune and did he have children?

Foto: The Sun

Sean i Micheline upoznali su se 1970. godine u Maroku na jednom golf-turniru. Ona je bila već dva put udavana, a on je bio u braku s prvom suprugom Diane Cilento. Iako nisu odmah započeli svoju romansu, svoj su susret opisali kao ljubav na prvi pogled. Sean je dvije godine kasnije pozvao Micheline da se nađu u Marbelli u Španiji, a ondje joj je priznao da nije prestao misliti na nju, ispričala je ona u jednom intervjuu. Par se na početku nije dobro ni sporazumijevao jer je ona govorila francuski, a on engleski, no ni to, a ni udaljenost od nekoliko hiljada kilometara ih nisu spriječili da ostvare svoju ljubav.

Sean Connery Has Been Together With His Wife for More Than 40 Years, and for Him She's Still the Love of His Life

Foto: Bright sight

Micheline i Sean vjenčali su se 1975. godine, a dvadeset godina kasnije su se preselili na Bahame gdje je glumac dočekao i svoje zadnje trenutke. Par nije imao zajedničke djece, no Micheline je imala dvoje iz prvog braka, a Sean sina kojeg je dobio s Diane. Čak i u devetom desetljeću života, Sean je pronalazio snage da Micheline vodi na spojeve, a hemija među njima se s godinama nimalo nije smanjila što su više puta potvrdile sve njima bliske osobe.

Izvor: tabloid.rtl

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti