Marina Tucaković: Nemam ni za lijekove

Piše: Preuzeti tekst

Autorka najvećih hitova na regionalnoj muzičkoj sceni Marina Tucaković suočava se sa finansijskim problemima uslijed  dugotrajnog liječenja, koje iziskuje mnogo novca za preskupe hemioterapije i lijekove iz inostranstva. U njenoj borbi za život situacija s Corona virusom predstavlja dodatni problem, pa je progovorila o trenutnom zdravstvenom stanju i kako se liječi u vrijeme epidemije, kada bi kao rizična grupa morala da miruje kod kuće.

– Zdravlje mi varira, gore-dole. Moje zdravstveno stanje nije idealno, ali je 100 puta bolje nego na početku. Što se tiče finansija, osim penzije, neka dodatna primanja nemam. Najviše mi je frka oko terapija i lijekova koji mnogo koštaju. Iako je situacija onakva kakva je i ja ne bih smjela iz kuće da izlazim, moram da idem po bolnicama na terapiju, šta ću kad moram – rekla je ona nedavno za medije i dodala:

– Što se posla tiče, slobodno mogu da kažem da ništa ne radim. Niko od pjevača me ne zove, ali bukvalno niko. Niko ne juri tekstove jer niko ništa ne snima sada kada je kriza i kada nemaju gdje da promovišu i plasiraju te pjesme. Kako je krenulo, ko zna koliko će još ovo potrajati.

Priznala je da joj najteže pada to što joj je liječenje veoma zahtjevno i skupo, ali da uz prihode koje trenutno ostvaruje od autorskih prava nekako uspjeva da ispliva na površinu.

– Zbog Corone sam stopirala terapiju u inostranstvu, liječim se na onkološkom odjeljenju u Beogradu. Sada sam na biološkoj i hormonskoj terapiji. Nešto dobijam na onkologiji, nešto na privatnoj klinici. Uzimam tablete i dobijam injekciju jednom mjesečno… Nije naivna terapija, utječe na krvnu sliku, ali na duh ne, to je najbitnije – zaključuje Marina.

Izvor: republika.rs

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti