Meghan Markle izgubila bebu

Piše: Preuzeti tekst

Vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle otkrila je da je imala spontani pobačaj. Meghan je o teškom periodu prvi put progovorila u članku koji je napisala za „New York Times“.

-Izgubiti dijete znači nositi gotovo nepodnošljivu tugu, koju su iskusili mnogi, a o kojoj je malo ko govorio – otkrila je u svojoj priči Meghan.

Spontani pobačaj doživjela je ljetos i to dok je u rukama držala prvog sina Archieja.

-Osjetila sam oštru bol. Spustila sam se na pod s njim u naručju, pjevušeći uspavanku kako bismo oboje bili mirni, vesela melodija bila je čist kontrast mom osjećaju da nešto nije u redu. Znala sam, dok sam držala prvorođeno dijete, da gubim drugo -opisala je Meghan.

-Nekoliko sati kasnije, ležala sam u bolničkom krevetu, držeći supruga za ruku. Osjetila sam da mu je dlan mokar i poljubila mu zglobove prstiju, mokre od naših suza. Zureći u hladne bijele zidove, oči su mi se zacaklile. Pokušala sam zamisliti kako ćemo zacijeliti -napisala je.

Zatim je opisala i kako se pokušavala držati stabilno u javnosti te se prisjetila intervjua s Tomom Bradbyjem kad je umalo zaplakala pred kamerama.

-Hvala vam na pitanju. Nije me puno ljudi pitalo jesam li ok- odgovorila mu je tad na pitanje je li dobro.

Nije ni znala da će njen odogovor dirnuti mnoge.

-Odgovorila sam mu iskreno, nisam ni znala da će moj odgovor dirnuti mnoge druge, nove mame i one starije i sve one koji su u tišini patili -prisjetila se Meghan.

Izvor: Index.hr

 

Pročitajte još