Kćerku Massima Savića svi traže: Oduševljava humanošću

Piše: Preuzeti tekst

Kćerka poznatog hrvatskog muzičara Massima Savića, radijska voditeljica i blogerka Mirna Savić ovih dana je inspirirala mnoge na dobra djela jer je i sama učinila takvo.

Naime, radnice ženskog Učeničkog doma Dora Pejačević u Zagrebu nedavno su objavile poruku da traže Mirnu.

“Tražimo Mirnu koja je prije otprilike mjesec i po, dva mjeseca donirala svoju odjeću u Učenički dom Dora Pejačević, a roba je zbog korone stajala u karantinu nekoliko nedjelja. Dio Mirnine donacije smo proslijedili ugroženima u zemljotresu u Gornjoj Dubravi i Čučerju, a ono što nismo znali je da je Mirna u svaki kaputić i sako stavila predivne male poruke pune ljubavi”, napisala je Ivana Harapin Gajić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivana Harapin Gajić (@hara_hrabra.autenticna.realna)

Na Instagramu je podijelila i fotografije sa preslatkim porukama.

Jedna od njih glasila je:

“Bravo! Uspjela si naći džep. Ovo sam kupila kad sam bila luda i mlada i išla u klub mislila da izgledam kao da živim u Londonu. Sad idem samo u Lidl i šetam psa pa se ti iživi u ovom kaputu! Mirna”.

Nedugo nakon toga, javila se Mirna Savić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivana Harapin Gajić (@hara_hrabra.autenticna.realna)

“Moji prijatelji su odmah shvatili da se radi o meni i na to sam ponosna, da me ljudi prepoznaju po tako nekim stvarima. Prošlo je već mjesec i po otkako sam donirala odjeću i iskreno, već sam zaboravila. Mislila sam da su djevojke koje su dobile odjeću, vidjele poruke i nasmijale se. Bilo im je vjerovatno drago i uljepšalo im je taj dan. Nisam ni u snu očekivala da će reakcija biti ovakva i da će me tražiti. Kada su mi prijatelji javili bila sam u prodavnici, vidjela sam to na telefonu i morala sam se sakriti tamo iza kikirikija da me niko ne vidi. Pustila sam suzu tamo, baš su me dirnule”, ispričala je Mirna za Gloria.hr, prenosi CDM.

Izvor: CDM

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti