Preminuo prije nekoliko dana, a bol i suze već su prošlost: Krenula trka za Maradonino bogatstvo

Piše: Preuzeti tekst

15.06.2005., Novi Vinodolski – Diego Armando Maradona bio je jedna od glavnih zvijezda teniskog spektakla Croatian Classic.
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Diego Armando Maradona preminuo je prije nekoliko dana u 61. godini. I dok ga cijeli svijet oplakuje i ne može da vjeruje da je izgubio tako sjajnog fudbalera, porodica je već polako prestala da lije suze i počela je da se bavi njegovim bankovnim računom. Kako je iza sebe ostavio nekoliko bivših žena, borba oko nasljedstva biće nemilosrdna, teška, a strani mediji navode i surova.

Legendarni fudbalski as imao je izuzetno buran ljubavni život. Iz jednog braka i tri vanbračne veze ima petoro djece koju je priznao. Međutim, još četiri žene tvrde da su rodile Maradoni ukupno šestoro djece. Dva djeteta žive u Argentini, a četvoro na Kubi. Svi oni smatraju da imaju pravo na dio nasljedstva.

Poznati portal “Celebrity Net Worth”, koji prati zarade slavnih ličnosti, procjenjuje da je Maradona u karijeri zaradio oko pola milijarde dolara. Međutim, nikada nije štedeo novac, maksimalno je uživao u životu. Lake žene, droga, luksuzne nekretnine, skupocjeni automobili, nakit, alimentacije… Spiskao je ogromno bogatstvo, ali procenjuje se da mu je ostalo oko 75 miliona dolara.

– Nema nikakve sumnje da će tek sada da krene prava sapunica o Maradoni, rat njegovih nasljednika za bogatstvo – poručuje ugledni argentinski novinar Hulio Kiapeta.


Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Maradona nije napisao testament i to će dodatno zakomplikovati raspodelu njegove imovine, a petoro priznate djece bit će u prednosti. Dodatni problem predstavlja činjenica da se djeca međusobno jako loše slažu. Samo je sin Diego (34), koji je rođen i živi u Italiji, u dobrim odnosima sa polusestrama i polubratom. Dvoje dece iz Argentine i četvoro sa Kube tvrde da im je Maradona otac. Mladi “Diegov” Kubanac već je zatražio da se na tijelu slavnog fudbalera uradi DNK test kako bi dokazao da mu je on otac. Dakle, čak 11 djece borit će se za imovinu, a sud je potvrdio da će prioritet imati Maradonine najstarije kćerke.

Izvor: Story.rs

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti