Livanjka 6. mjesto na najvećem takmičenju slastičara u Americi: Kako Vildana pravi kolače

Piše: Redakcija

Vildana Brkić-Bubalo ušla je u četvrtfinale najvećeg takmičenja slastičara u Americi. Radi se o svjetskom online takmičenju “The Gratest Baker”, na kojem je Vildana zauzela visoko šesto mjesto i to među 5.000 takmičara. Vildana Brkić-Bubalo je iz Livna u Ameriku došla 1999. godine. Danas, 21 godinu kasnije, prvoklasni je svjetski majstor za pripremu kolača i ostalih poslastica, a na društvenim mrežama zahvalila je svima za podršku.

-Evo ga, 6. mjesto. U četvrtfinalu, opet sam zahvala svima za support. U polufinale je ušlo 30 ljudi. Hvala svima i ovo je pobjeda doći među 5.000 ljudi, živi i zdravi bili, voli vas Vilda -objavila je Brkić-Bubalo na svom Facebook profilu.

Kako Vildana svoje recepte i nesebično dijeli sa prijateljima i pratiteljima na ovoj društvenoj mreži, tako je nakon ovog velikog uspjeha na američkom takmičenju, objavila i kako ona pravi orahnjaču.

Orahnjača (walnuts rolls)

600g brašna

100 g putera

1 kesa germe

Malo soli +2 kesice vanilija šećera

100 g šećera

300 ml mlijeka

2 žumanjka

Korica od limuna

Sve sastaviti i neka nadođe, a poslije toga podjeliti u 2 role i mazati s nadjevom.

Nadjev:

500 g oraha

100 ml mlijeka, a može i všse zavisi kako orah upije pa dodati jos malo

150 g šećera u prahu

ribana kora naradže i limuna

Sve sastojke sastaviti iz nadjeva i zapariti s vrućim mlijekom. Namazati i neka nadođe u tepsiji još malo, a prije toga viljuškom malo i namazati žumancetom.

Peći na 200 stepeni 10 min pa smanjiti na 180 do 160 i peći jos 30 minuta, na kraju posuti šećer u prahu.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti