Saradnici ih drogirali da se ne bi opirale: Milioner uhapšen jer je zlostavljao djevojke

Piše: Preuzeti tekst

Kanadski modni mogul porijeklom iz Finske Piter Nygard (79) je uhapšen u Kanadi zbog seksualnog zlostavljanja žena u posljednjih 25 godina, prenose strani mediji.

Naime, Piter koji je  godinamamamio djevojke poslovnim ponudama, a zatim ih je seksualno zlostavljao, o čemu je sada progovorilo na desetine ženaOn im je obećavao poslovne prilike u svijetu mode i ponavljao seksualni prestup iz godine u godinu.

Piter se pojavio na sudu nakon što su ga kanadske vlasti uhapsile na zahtjev Amerike, a optužbe su javno iznijeli državni tužioc Odri Straus, FBI i njujorška policija.

Optužen je za reketiranje, seksualnu trgovinu i slična kaznena djela koja je vršio nad svojim žrtvama u SAD-u, Kanadi i na Bahamima.

Piter je koristio ugled svoje modne kompanije kako bi nagovorio žrtve da se podrede njegovim zahtjevima. On i njegovi saradnici su na silu i prevaru seksualno zlostavljali i napadali brojne žene i djevojke mlađe od 18 godina koje su uglavnom dolazile iz siromašnih porodica ili su već bile zlostavljane.

Dvojica njegovih sinova optužila su ga u avgustu da je unajmio prostitutku da ih siluje, a navodno je rekao da želi da ona “napravi muškarce od njih”. U to vrijeme je jedan imao 14, a drugi 15 godina.

Izvor: Telegraf.rs

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti