Najbolje obučene žene svijeta: Na listi „Voguea“ je i on

Piše: M. K.

Foto: Vogue

 

U godini koja je bila pogođena pandemijom Corona virusa i u kojoj je gotovo cijeli svijet proveo nekoliko mjeseci u karanteni bilo je nevjerovatno neobično i teško izabrati najbolje obučene žene planete. No, stručnjaci iz “Voguea” uspjeli su u tome, zahvaljujući dodjeli Oscara u februaru i nekolicini prestižnih događaja koji su odražni virtuelnim putem.

-Bila je ovo godina koju modna industrija neće zaboraviti. Kada pogledamo unazad, teško je povjerovati da je sezona dodjela nagrada u januaru, februaru i martu održana kao da se cijeli svijet uskoro neće zauvijek promijeniti. Oscari, Zlatni globusi, BAFTA i SAG odigrali su se prije globalnog karantena.

Srećom, to nam je dalo uvid u to koje su zvijezde na putu da 2020. naprave svojom godinom. Kao i uvijek, ovogodišnja lista najbolje obučenih nema veze samo s trenucima na crvenom tepihu koji su nas oborili glamurom. To je ujedno i posveta ljudima koji nam svaki dan serviraju stil – piše australijski “Vogue”.

Na listi ovog čuvenog modnog časopisa najbolje obučenim ženama u 2020. našle su se grofica od Wessexa Sophie, zatim Olivia Colman, Zoë Kravitz, Margot Robbie, Renée Zellweger, Zendaya, Florence Pugh, Tracee Ellis Ross, Saoirse Ronan.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivia Colman (@itsoliviacolman)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Margot Robbie (@margotrobbie)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Florence Pugh (@florencepugh)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tracee Ellis Ross (@traceeellisross)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saoirse Ronan (@ronan.saoirse)

Ovogodišnje iznenađenje je da je na listi i jedan muškarac – Harry Styles, bivši pjevač grupe “One Direction”, koji se u decembarskom izdanju “Vogua” našao na naslovnici što je bio prvi put u 127 godina dugoj historiji ovog časopisa da se na prvoj strani nađe muški lik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @harrystyles

Styles je za to fotografiranje obukao haljinu i naveo da je “kao dijete definitivno volio fensi haljine”, i da je “kao jako mlad nosio hulahopke za (školsku predstavu)”. Nakon što je napustio bend „One Direction“, Styles je postao prava modna ikona.

Izvor: Vogue

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti