U frižideru čuvajte maske za oči, a sheet masku za lice lagano zagrijte

Piše: Redakcija

Nadamo se da su i vama maske za lice nezaobilazan korak beauty rutine. Nevezano koristite li ih svaki dan, dva puta sedmično ili samo jednom za brzo osvježenje – najvažnije je da ih koristite redovno i da su namijenjene vašem problemu kože. Dobro odabrana maska je najbrži put do savršene kože, ali ako ste ljubiteljica ovog beauty trika, onda morate znati nekoliko stvari koje će vam pomoći da maska za lice postane pravi spa tretman dostojan odlaska u kozmetički salon.

Maske za lice mogu biti još djelotvornije ako pratite ove savjete (фото 1)

Eksfolijacija prije maske

Mnogi rade piling i stavljaju maske odvojenim danima, ali kombinacija je ono što daje najbolje rezultate. Kad se uklone mrtve ćelije s kože aktivni sastojci se brže upiju. Ako koristite hemijske eksfolijatore, pažljivo pročitajte listu sastojaka i po njima napravite kombinaciju s maskom kako ne biste neutralizirali učinak jednog ili drugog proizvoda ili u najgorem slučaju izazvali iritaciju.

 

Igrajte u slojevima

Poslije eksfolijacije, a prije maske, nanesite svoj omiljeni serum koji nije na bazi ulja (npr s hijaluronskom kiselinom). Ponavljamo da pazite na aktivne sastojke i njihove kombinacije. Ovo posebno vrijedi za sheet maske s kojima ćete na ovaj način dobiti maksimalan efekt u istom vremenu.

Maske za lice mogu biti još djelotvornije ako pratite ove savjete (фото 2)

Dodajte masažu

Bilo da koristite sheet maske, one na bazi ulja, gel ili kremaste (sve teksture osim onih koje se trebaju stvrdnuti), masaža rolerima ili s gua sha je idealna nadopuna. Tako se sastojci maske utiskuju dublje u kožu, lice se konturira i relaksira, uklanja se višak tekućine. Dobro pazite u kojem smjeru povlačite roler. Uvijek morate povlačiti na gore od sredine i ka vanjskom dijelu lica. Za dodatni boost roler ili gua sha ostavite u frižideru prije upotrebe.

Toplo i hladno

Ohlađena maska ili roler automatski smanjuju natečenost i zatežu kožu. S druge strane, svaka toplina opušta i samim tim ublažava bore nastale od umora i napetosti. I jedno i drugo na svoj način ubrzavaju cirkulaciju i vraćaju sjaj i ružičastu boju licu. Dakle, u frižideru čuvajte maske za oči, a sheet masku za lice možete na kratko držati pod mlakom vodom kako bi se ugrijala. Ako ste skloni pucanju kapilara, izbjegavajte zagrijavanje.

Izvor: buro247.hr

Pročitajte još