Priprema ovih keksića je vrlo jednostavna i brza! Uvijek ih je lijepo gledati kako u rerni iz kuglica nastanu slatki mali raspucani keksići. Nakon pečenja i hlađenja, keksiće je najbolje čuvati u metalnoj kutiji odnosno kutiji za keksiće kako bi što duže očuvali svježinu i intenzivan okus.
Sastojci:
100 gr omekšalog maslaca
70 gr šećera
vanilin šećer
prstohvat soli
limun
mandarina
jaje
10 gr praška za pecivo
300 gr bezglutenskog brašna
šećer u prahu
Priprema:
U posudu dodajte omekšali maslac, šećer i sol i pjenasto izmutite. Umiješajte jedno jaje. Naribajte koricu limuna i mandarine, te ih ocijedite i ulijte sok u smjesu. Posudu pokrijte folijom te stavite u frižider na makar sat vremena. Od tijesta izdvojite 15 grama, te rukama oblikujte kuglice. Uvaljajte kuglicu u šećer u prahu. Kuglice složite na papir za pečenje, te ostavite razmak među njima. Pecite na 180 stepeni, bez ventilacije, oko 10 minuta. Čim počnu dobivati zlatnu boju, izvadite ih, te pustite da se ohlade.
Izvor: Gastro.hr