Cipele koje će biti hit 2021., a mnogima se neće svidjeti

Piše: Redakcija

 

Napokon smo na izmaku neobične godine koje ćemo se možda najradije sjećati po najrazličitijim modnim trendovima. A što se tiče 2021, modni znalci predviđaju da ćemo najradije nositi jedan model cipela koji do sada nije bio naročito omiljen.

Dolaskom hladnijih dana vrlo brzo je postalo jasno da će ovu sezonu jesen/zima posebno obiljležiti chunky čizme.

Nije bilo trendseterice koja ih nije uspješno kombinirala uz svoje komade garderobe, a nekako smo osjećali da je bilo samo pitanje vremena kad će ti glomazni đonovi da se presele i na drugu vrstu obuće. I nismo morali da dugo čekamo. Deblji đonovi osvanuli su na mokasinama – i luksuznih, i uličnih brendova.

A spoj ne baš popularne obuće s hrabrim đonovima možda nije za svakoga. Međutim, ko se odluči za ovu obuću, sigurno neće proći neprimijećeno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by na a o m i. (@naaomiross)


Trend chunky mokasina među prvima je prihvatila Prada koja je par sa svojim potpisom izbacila početkom godine. Cipele su odmah privukle pažnju influencerica i trendseterica, a zatim su u svoje kolekcije počeli da ih uvode i drugi.

Dr. Martens na dizajnu sopstvene verzije chunky cipele sarađuje s brendom “Comme Des Garçons”, a sada se slični modeli mogu pronaći i u većini high street prodavnica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by societeanonyme (@societeanonyme)


Chunky platforme već su stekle impresivnu grupu obožavatelja na Instagramu pa se predviđa kako će tragom chunky čizama to biti cipele koje ćemo najviše viđati u 2021. godini na radost ii žalost mnogih.

Izvor:24.sata

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti