Svijetli novogodišnji dekor

Piše: Redakcija

Stigla nam je 2021. godina. Većina nas je već uredila svoje kuće i apartmane, a sada jednostavno ne možemo dočekati odmor. Drugi su još u potrazi za nadahnućem i idejama za uređenje soba vlastitim rukama. Zbog toga smo vam pripremili nekoliko ideja koje će vam pomoći prilikom uređenja vašeg doma za praznike

 

Ukusno uređen interijer od velike je važnosti za stvaranje posebne, svečane atmosfere. Nije toliko važno gdje slavite novogodišnje praznike,  jer svugdje možete ukrasiti atmosferu i učiniti je nezaboravnom. Sam proces uređenja interijera za praznike, naročito u ovoj godini koja nam je donijela mnoštvo izazova, pomoći će vam odvratiti pažnju od problema, nevolja i rutine, te udahnuti elemente radosti i pozitive i još više približiti članovima porodice.

U novogodišnjim interijerima dopušteni su različite oblici, teksture, teme dizajna. Ali, kako bi vaša soba izgledala skladno, trebali biste obratiti pažnju na neka pravila ukrašavanja vašeg doma za zimske blagdane. Naglasite svečanu atmosferu u interijeru dodacima blistavog sjaja, sjajnim nijansama, teksturama poput ogledala, svijetlim bojama, zimskim i novogodišnjim tematskim uzorcima.


Ne pretjerujte s nijansama

Ne preporučujemo da koristite veliki broj nijansi. Bojeći se neravnoteže i šarenila, mnogi radije ukrašavaju novogodišnji interijer u nijansama jedne boje. Najbolja je prisutnost dviju ili triju nijansi različitih boja u dizajnu, tako da vaša soba neće izgledati dosadno, ali neće izazvati polemiku zbog šarenila i mnoštva boja. Bolje je ukrasiti božićno drvce i druge detalje interijera uz pomoć velikih kuglica i igračaka, mali ukrasi prikladni su samo ako namjeravate staviti mala božićna drvca ili stvoriti vijence na zidovima i vratima. Odličan dodatak novogodišnjem dekoru bit će kamin, uređen u skladu sa zadatim stilom.


Novogodišnji interijeri u stilu zemlje i Provanse

Dizajn interijera u rustikalnom stilu u sebi izgleda vrlo udobno. Obično je karakterističan po drvenim naglascima, protiv kojih će izgledati sjajno bijelo novogodišnje uređenje, kao i ukrasi u crvenom i zelenom ili crvenom i plavom. Osim toga, novogodišnji interijer u stilu zemlje ili Provanse može biti ukrašen velikim brojem svijeća u starim svijećnjacima ili svjetiljkama, mekanim sagovima i jastucima s uzorcima o temama zime i nove godine.


Novogodišnji interijer u skandinavskom stilu

Novogodišnje uređenje interijera u skandinavskom stilu odlikuje se suzdržanošću i hladnim bojama. Glavni naglasak u većini slučajeva su zeleno stablo, pahuljaste grane i vijenčići smreke, nadopunjeni bijelim ukrasima, te LED svjetla i svijeće. Kao rezultat toga, skandinavska soba za Novu godinu podsjeća na čistu i blistavu zimsku šumu. Svečano i elegantno.


Uređenje u retro duhu

Nedavno su se mnogi dizajneri ponovno okrenuli retru. Čini se da će se i sljedeće godine ovaj stil zadržati i biti u trendu. Za retro uređenje novogodišnjeg interijera odaberite svijetle kombinacije boja, naročito s ružičastom i plavom bojom, kao i slatke rukotvorine.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti