Oružje protiv svakodnevnog stresa: Tri kupke koje će vas opustiti i napuniti energijom

Piše: Redakcija

Mirisna i topla kupka najbolje će vas opustiti nakon svakodnevnih aktivnosti, zato ne propustite da sebi priuštite barem nekih pola sata opuštanja. Osim što će vas instantno de-stresirati, ako dodate par čarobnih sastojaka, kupka može učiniti čuda i za vašu kožu. Odlična vijest je da se glavni sastojci za to moćno oružje protiv svakodnevog stresa nalaze u vašim kuhinjskim ormarićima.

Vjerovatno vam je dobro poznato da je Kleopatra veliki dio svoje mitske ljepote dugovala upravo kupkama, u njenom slučaju, od magarećeg mlijeka i meda. Prilagodite tip kupke efektu koji želite postići na svojoj koži.  Tri sjajna recepta za detox kupke koje možete probati na sedmičnoj bazi.

Kupka od đumbira

Đumbir ima mnogostruke benefite za vaše tijelo – osim što pomaže pri opuštanju mišića, što je krucijalno za antistres djelovanje, služit će i kao dodatno pojačanje vašem imunitetu, te ekstra doza energije. Đumbir je u kupkama poželjan u svim svojim oblicima, bilo da se radi o prahu ili svježem plodu.

Kupka od Epsom soli

Kupka od Epsom soli ima snažno detox djelovanje, a dok otpušta štetne hemikalije koje nakupljamo u svom tijelu kroz proizvode koje svakodnevno unosimo i koristimo, pomaže nadoknaditi izgubljeni magnezij u tijelu. Uz to potiče cirkulaciju, smanjuje upale te potiče apsorpciju minerala. Za ovu kupku trebat će vam šaka Epsom soli i 10 kapi eteričnog ulja po vlastitom izboru.

Kupka od borovnice

Osim što ćete nakon ove kupke sjano mirisati, eterično ulje od borovnice pobrinut će se za sprječavanje razvoja gljivica i bakterija, smanjenje bolova i grčeva te snažno detox djelovanje. U punu kadu dodajte 3 kapi ulja od borovnice te šaku kuhinjske soli.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti