Njihovi partneri nisu štedjeli: Dame koje imaju najskuplje zaručničke prstenove

Piše: A. Z.

Mnoge djevojke najljepšim poklonom koji u životu mogu dobiti smatraju dijamant, a zaruke su najčešća prilika da zablista na njihovoj ruci, naravno ko ima, prije svega, finansijsku mogućnost za takvo što. A, oni koji definitivno imaju jesu slavne ličnosti. Među brojnim zvijezdama koje su se zaručile posljednjih godina bilo je i onih koji su cijela bogatstva potrošili na zaručničke prstenove, a za vas otkrivamo najskuplje. Za neke smo sigurni da ćete se iznenaditi, a neki su, ipak, završili i na aukciji, jer koliko god je prsten bio dobar, njihova ljubav nije potrajala

Jennifer Lopez
Bivša bejzbol zvijezda Alex Rodriguez zaprosio je latino divu nakon dvije godine veze raskošnim prstenom koji je procijenjen na milion dolara. Na nekim prodajnim mjestima, on bi mogao vrijediti i do pet miliona dolara. Također, Jennifer je bila zaručena i za glumca Bena Afflecka, koji joj je vjenčanje predložio sa šest karatnim rozim dijamantom Harryja Winstona koji je koštao 2,5 miliona dolara. Ipak, nikada se nisu vjenčali.
Princeza Eugenie
Jack Brooksbank kleknuo je pred princezu Eugenie ispred vulkana u Nikaragvi, kada su bili na odmoru svega nekoliko mjeseci nakon što je princ Harry zaprosio Meghan. Cijena njenog zaručničkog prstena procjenjuje se od 30.000 do 50.000 dolara.

Taraji P. Henson
Taraji P. Henson gotovo se onesvijestila kada je ugledala prsten koji joj je daravao Kelvin Hayden. Prema „Brilliant Earth“ prsten je “klasični skup s okruglim briljantnim dijamantom od 3,5 karata“. Kompanija procjenjuje da je cijena prstena negdje između 70.000 i 80.000 dolara.

Meghan Markle
Kada je odlučio da zaprosi Meghan, princ Harry je sam osmislio sve. Dijamant u sredini, koji se procjenjuje na tri karata, potječe iz Botswane, jednog od prvih mjesta na koje su otišli na sastanak. Druga dva dijamanta na prstenu, svaki između 5,75 karata, pripadaju njegovoj pokojnoj majci, princezi Diani, a cijena ovog prstena procjenjuje se na 350.000 dolara. Njih dvoje su uživali u romantičnoj večeri, pripremajući piletinu kada se princ spustio na jedno koljeno i iznenadio Megan.

Kate Middleton
Prince William je svojoj dugogodišnjoj kolegici s koledža Kate Middleton, predložio da se vjenčaju u oktobru 2010. godine, kada su bili na afričkom safariju. Kad je postavio pitanje, pokazao joj je 12-karatni ovalni safir, koji je okružen s 14 dijamanata, čija cijena iznosi približno pola miliona dolara. Prsten je pripadao njegovoj pokojnoj majci, princezi Diani. Zapravo, prsten koji je William darovao Kate je besplatan, jer je to porodično naslijeđe. Međutim, procjenjuje se da je njegov otac princ Charles 1971. godine za njega izdvojio 47.000 dolara. Vrijednost je od tada porasla, pa je njegova cijena sada vrtoglavo skočila.

Melania Trump
Nekadašnja prva dama i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država vjerili su se na crvenom tepihu „Met Gala“. Donald je predložio Melaniji Knavs da mu bude treća supruga, a darovao joj je dijamantni prsten od 15 karata, čija cijena iznosi gotovo 1,5 miliona dolara. Jednom prilikom je kazao da je za njega dobio veliki popust. Međutim, iz „Graff Diamonda“, gdje je navodno kupljen prsten, kazali su da Trump nije dobio nikakvu posebnu uslugu, dodajući da je „s njim bilo zadovoljstvo poslovati“.

Blake Lively
Ryan Reynolds je glumici predložio vjenčanje s prstenom s naglašenim rozim zlatom, koji je dizajnirao Lorraine Schwartz. Njih dvoje bili su godinu u vezi, prije nego su sve iznenadili viješću da su se vjenčali u Charlestonu. A njen tadašnji zaručnik za ovaj prsten izdvojio je dva miliona dolara.

Kim Kardashian
Nakon što je potpisao veliki ugovor s „Adidasom“, Kanye West je odlučio zaprostiti Kim Kardashian s 20-karatnim prstenom, s imenom kompanije ugraviranim na njemu. Kim je rekla da je spavala kad joj je rekao da joj je donio nešto iz „Adidasa“, pa mu je rekla da će ujutro uzeti svoje cipele.
– A onda je stavio kutiju Lorraine Schwartz na moj jastuk i ja sam se probudila. Rekao je: ”Znaš da sam upravo napravio onaj veliki ‘Adidasov’ posao, pa sam ti donio nešto od ‘Adidasa’“ – otkrila je Kim jednom prilikom.
No, ono što je tužna vijest jeste da je Kim ostala bez prstena vrijednog 4,5 miliona dolara nakon pljačke u Parizu.

Beyonce
Beyoncein dijamantni prsten od 18-karatnog, smaragdnog oblika s podijeljenom drškom malo je manji od onog koji nosi Kim Kardashian, ali košta nešto više, tačnije pet miliona dolara. Nije poznato kako joj je muž Jay-Z predložio vjenčanje, ali možemo samo zamisliti trenutak kada je skupocjeni prsten stavio na njenu ruku.

Mariah Carey
Jared Packer je dao Mariah Carey najveći kamen – dijamantni prsten od 35 karata, koji je koštao deset miliona dolara. Njih dvoje bili su samo nekoliko mjeseci zajedno prije nego što ju je on odlučio zaprositi. Mariah se u jednim intervjuu našalila: “Tako je teško da ne mogu podići ruku!”. Nažalost, nisu uspjeli, a zaruke su otkazane. O tome koliko se slavna pjevačica vezala za ovaj komad nakita svjedoči činjenica da ga nije htjela vratiti vjereniku Jaredu Packeru čak ni nakon što si prekinuli zaruke.

Priyanka Chopra
Glumica i njen odabranik Nick Jonas zaručili su se nakon tek nekoliko mjeseci hodanja, a Nick ju je zaprosio predivnim dijamantnim prstenom marke „Tiffany&Co“.

Haley Baldwin
Justin Bieber je zaprosio svoju sadašnju suprugu s 14 karatnim dijamantnim prstenom s kojim je manekenka zasjala na naslovnici „Mexico Voguea“.

Elizabeth Taylor
Kada se glumačka diva 1957. zaručila za svog trećeg supruga, dobila je dijamantni prsten od 24 karata, koji je 2011. godine prodan na aukciji za 3,5 miliona dolara.

Emily Ratajkowski
Sebastian Bear-McClard je Emily zaprosio dijamantnim prstenom u vrijednosti od 90.000 dolara.

Grace Kelly
Njen odabranik, princ Rainier III od Monaka izabrao je za Grace prsten od 10 karata vrijedan gotovo pet miliona dolara.

Jennifer Aniston
Glumicu je prije nekoliko godina zaručio Justin Theroux. Njen 8-karatni prsten izazvao je podsmijehe, jer ne odgovara njenom pomalo samozatajnom stilu.

Angelina Jolie
Angelina je od Brada nakon osam godina veze dobila elegantan i jednostavan prsten od žutog zlata s bijelim dijamantima. Navodno, ima 10 karata te vrijedi otprilike milion dolara.

Victoria Beckham
Nosila je 19-karatni „Chopardov“ prsten vrijedan četiri miliona funti. No, to je tek najvrjedniji od njenih 13 zaručničkih prstenova. Navodno, nije bila zadovoljna dijamantom od 65 hiljada funti, kojim ju je David zaprosio 1998. godine, pa je dobila nekoliko novih.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti