Trikovi uz pomoć kojih se lak duže zadržava na noktima

Piše: Redakcija

Njegovane ruke jedan su od najvećih beauty imperativa, a to podrazumijeva lijepo i uredno nalakirane nokte.  Vjerovatno ne postoji dama koja se nije suočila s traumatičnim problemom zvanim „uništen lak“.

Potražili smo najučinkovitije trikove, koji će pomoći da lak što duže zadržite na vašim noktima.

Pripremite nokte

Prije nanošenja laka za nokte, uvijek provjerite jesu li oni potpuno čisti, ali ih ni slučajno nemojte predugo držati u vodi kako bi ih dodatno „očistile“. Upravo je to jedna od najčešćih grešaka koje činite. Naime, nokte prije lakiranja štiti njihova prirodna masnoća, koju je potrebno ukloniti prije lakiranja, kako bi se lak bolje primio za površinu nokta. Zato njihova površina mora biti potpuno suha i ispolirana. Suvišnu masnoću uklonite acetonom.

Baza

Uz pomoć baznog laka boja će duže trati na noktima, a on će ujedno i štiti vaše nokte čineći ih otpornijim na vanjske uslove.

Hladnoća

Toplina će lak za nokte dodatno razrijediti, dok će ga hladnoća zgusnuti. Zato je puno bolja opcija lakirati nokte u hladnijim prostorijama kako bi se lak bolje primio za nokat, što će produžiti njegovo trajanje.

Druga opcija je da lak za nokte sat vremena prije korištenja stavite u frižider.

Tuširanje

Voda i para će promijeniti strukturu laka i on će popucati, stoga se ne preporučuje tuširanje neposredno nakon što se lak za nokte osuši.

Pripremila: A.K.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti