Ovako ćemo mirisati 2021. godine

Piše: Redakcija

U jeku pandemije Corona virusa, tržište parfema postalo je bogatije za  30 jedinstvenih parfema, a neki od njih su nakon nekoliko sedmica uspjeli da se upišu na listu najtraženijih.

Ovo su top parfemi 2021.

Scarlet Poppy –  Jo Malone London

Jak i odvažan

Novi miris Jo Malone brenda brzo se našao na listi najprodavanijih parfema. Miris crvenog mak, ukrašen puderastim i cvijetnim sastojcima, bio je inspiracija za notu koja je poprilično jaka, a nalazi se u rubin crvenoj bočici.

Perfect – Marc Jacobs Fragnances

Umjeren parfem zelene note

Nakon što se našao u prodaji 2020. godine, odmah je osvojio publiku. Za razliku od Scarlet Poppy, ovim parfemom dominira osvježavajuća zelena nota. Gornja nota parfema sačinjena je od rabarbare i narcisa, dok je baza u bademovom mlijeku i kedru. Perfect je srednje jačine, pa je pogodan za dnevnu upotrebu.

 Le Lion de Chanel

Uniseks, postojani orijentalni miris

Jedan od najpoznatijih brendova u svijetu parfema izbacio je svoju novu notu. Le lion je uniseks parfem, pogodan za sve one žene koje vole drvenkaste mirisne note, note šume i orijenta.

Prva mirisna nota sa kojom se susrećemo je limun i begamot, dok osnovu parfema čini madagaskarska vanila, sandalovina i mošus. Ima izraženu orijentalnu i postojanu notu, pa je rezervisan sa prave ljubitelje ovakvih mirisa.

Infinissime – Dior J’Adore 

Nježan, cvijetni parfem

Omiljeni Dior, koji se uvijek nađe na spisku najboljih parfema, dobio je još jedan oblik. Infinissime je izbačen na tržište u septembru i sa sobom donosi nježnu, ženstvenu notu bijelih cvijetova.

Mirisi bergamota, ružičastog bibera i sicilijanske narandže udruženi su sa tuberozom, jasminom, đurđevkom i ružom, dok bazu čini sandalovina. Ovaj izuzetno nježan parfem je pogodan za nošenje u bilo koje doba dana.

Roses on Ice – Kilian

Osvežavajući, uniseks parfem

Na listi popularnih noviteta našao se i jedan osvježavajući miris. Roses on Ice spaja miris krastavca, bobice smreke i limete, dok mu je srednja nota bazirana na ruži. Miris koji najduže traje, baza parfema, sačinjena je od mošusa i sandalovine.

Klasični parfemi, ipak, uvijek ostaju u modi. Evo nekoliko velikih i traženih imena koji  će biti u trendu i u 2021. godini :

Florence – Tocca

Bright Crystal – Versace

D&G Light blue

 Black Opium – ISL

Flower market Replica – Maison Margiela

Priredila: A.K.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti