1,3K
Banana hljeb je u posljednje vrijeme pravi must have za doručak sa puterom i pekmezom ili uz popodnevnu kafu ili čaj.
Sastojci
1 banana
1 jaje
1 i 1/2 šoljica glatkog brašna
1 šoljica smeđeg šečera
1/2 šoljice toplog mlijeka
1/4 šoljice maslinovog ulja
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
chia i lanene sjemenke
Priprema
- Sve sastojke (osim banane) izmješamo mikserom. Bananu zgnječimo viljuškom i dodamo je smjesi i promiješamo. U smjesu dodati malo chia i lanenih sjemenki.
- Kalup prekrijemo papirom za pečenje i u njega ulijemo smjesu. Pečemo cca 40 min na 165 stepeni.
- Čačkalicom provjeravamo da li se tijesto lijepi. Kad je gotovo, izvadimo iz rerne i pustimo da se ohladi.
Posluživanje: U smjesu možete dodati bilo koje sjemenke: suncokretove, lanene, chia, bademe i mljevene orahe.