Po jutru se dan poznaje: Koje su jutarnje navike uspješnih ljudi?

Piše: Redakcija

 

Uspješni ljudi se definitivno vode izrekom “po jutru se dan poznaje”. Mnogo njih ima nekoliko zajedničkih navika koje čine da budu na poziciji na kojoj se trenutno nalaze. Većina njih se slaže i da je ujutro najbolje uraditi najteže stvari koje nas očekuju u novom danu ili da ujutro treba imati razvijenu rutinu zbog koje će čitav dan biti dobar i uspješan.

 

Bivši američki predsjednik Barack Obama uopšte ne pije kafu te za jutarnje osvježenje bira zeleni čaj, sok od narandže i puno vode. Obama ima i dva pravila u svojoj jutarnjoj rutini, nikada ne propušta tjelovježbu i svakog dana obvezno doručkuje. Navodno izbjegavanje jutarnje kafe ne utječe na njegovu razinu energije, baš suprotno. Za normalno funkcionisanje dovoljno mu je pet sati sna i dobar kardiotrening nakon ustajanja iz kreveta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Barack Obama (@barackobama)

Poznata voditeljica i humanitarka Oprah, ustaje u sedam sati, odlazi u kupatilo kako bi oprala zube te potom ide prošetati svojih pet pasa. Nakon povratka, priprema si espresso i izvlači karticu iz kutije u kojoj su napisane motivacijske poruke za svaki dan u godini. Zatim počinje meditirati iza čega slijedi sat vremena vježbanja u svom dvorištu na zraku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Oprah (@oprah)

Kate Hudson se budi oko sedam sati, ali uvijek joj je potrebno oko 15 minuta da se razbudi. Nakon jutarnje kafe vozi djecu u školu te se po povratku kući posveti tjelovježbi. Tek tada doručkuje – dva kuhana jaja, pola avokada i puretinu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kate Hudson (@katehudson)

Mark Zuckerberg započinje dan podržavajući svoj brend. Prije ustajanja pregledava novosti na mobitelu putem Facebooka, a potom čita poruke na Messengeru i WhatsApp-u. Ne voli trošiti vrijeme na donošenje malih odluka pa se vrlo često odluči za isti outfit.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mark Zuckerberg (@zuck)

Victoria Beckham svoje jutro započinje u šest sati ujutro. Prije no što išta pojede popije dvije kašike jabučnog octa, a nakon toga priprema smoothie za sebe i svoje četvero djece koji se sastoji od nasjeckane jabuke, kivija, limuna, špinata, brokule i chia sjemenki. Victoria također vježba dvaput dnevno, jednom prije doručka, a drugi put nakon što svoju djecu odveze u školu i prije odlaska na posao.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Khloé Kardashian ustaje u pet sati ujutro kako bi vježbala uz pomoć privatnog trenera, a nakon jutarnje higijene odmah popije zeleni čaj, pojede bananu i malo maslaca od kikirikija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Khloé Kardashian (@khloekardashian)

 

Pročitajte još