Neka vikend kod kuće bude najbolji

Piše: Redakcija

Kad se u zimsko, ali vjetrovito ili maglovito vrijeme odlučimo vikende provesti u toplini svojih domova, onda svi volimo stvoriti posebnu atmosferu udobnosti. Nije svaki interijer odraz topline ognjišta. Međutim, uz pomoć nekih nekompliciranih savjeta, unutrašnjost bilo kojeg stana ili kuće može se pretvoriti u mali otok ugode i topline.

Shema boja unutrašnjosti

Prvo je potrebno promijeniti glavni spektar boja i učiniti ga toplijim. Primarne boje trebaju biti narandžasta, žuta i crvena. Ove boje mogu razveseliti, potaknuti aktivno djelovanje i dati živost. Ipak, treba biti oprezan s količinom crvene boje, budući da ona može utjecati na nervni sistem. Također, dobra ideja je razrijediti unutrašnjost zlatnim nijansama, terakotom, smeđom, kao i zelenom i plavom bojom.

Tekstura  interijera

Za stvaranje ugodnog interijera u kući pomoći će i tekstil tople nijanse. Vunene prostirke, jastuci u velurnim navlakama, baršunaste zavjese i stolnjaci napravljeni od guste pamučne tkanine savršeni su za stvaranje takvog interijera. Tekstilni detalji od lepršavih, mekanih, gustih tkanina mogu ukrasiti i zagrijati bilo koji interijer.

 

Dodaci

Izvrsna opcija u stvaranju zimskog interijera su suveniri doneseni iz toplih zemalja tokom ljetnih odmora, fotografije u okvirima napravljene u toplom ljetnom vremenu i vazna napunjena voćem.

Feng Shui stručnjaci kažu da prilikom stvaranja toplog interijera na zidovima treba objesiti male slike koje prikazuju toplo more, obilje zelenila, cvjetnih livada i sunca. Obilje živih biljaka ispunjava kuću radošću i podiže raspoloženje.

I esencijalna ulja ugodne arome sandalovine, cimeta, bergamota, vanilije i citrusa pomoći će u stvaranju tople atmosfere.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti