Aloe vera ima moćno dejstvo kada je u pitanju ljepota kože

Piše: Redakcija

Mnogima je poznato da je Aloe vera zdrava biljka i poznato nam je njeno moćno dejstvo kada je u pitanju ljepota kože. Gel od aloe vere pokazao se kao odličan izvor bogatih vitamina i minerala koji su nam neophodni. Aloe vera vraća licu mladost, zdravlje i ljepotu. U sebi ima 75 sastojaka, a većina njih je našem licu neophodna. U gelu se nalaze vitamini, minerali, šećeri, salicilna kiselina, sastojci koji čiste kožu, enzimi koji leče upalu kože, šećeri, sastojci koji su namijenjeni za zacjeljivanje rana. Što se tiče vitamina, u aloinom gelu nalaze se vitamini A, B, C, E, B12.

Zahvaljujući njenim antibakterijskim i antivirusnim svojstvima, aloe vera može pomoći ako se posječemo, da umirimo kožu i ako imamo osip. Gel ima dejstvo da umiri kožu, čineći je hidratantnom mnogo bolje nego neke skupocjene kreme.

Uzmite posudu, stavite malo aloe vere, i dobro je promiješajte sa prstohvatom kurkume u prahu i medom. Nanesite na lice i vrat. Poslije 15 min isperite.Ova maska vam pomaže da ovlažite kožu, a posebno se preporučuje u zimskom periodu, jer je to zimskoj sezoni najviše dolazi do iritacije.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti