Ema&Irnes: Pandemija nam nije prepreka

Piše: Redakcija

Okrenuli smo cijelu situaciju u svoju korist i više nego ikada smo sigurni u ono što želimo. Pjesme za naš prvi autorski album su spremne

 

Mladi i talentirani, obrazovani i smjeli. Tako bi se u najkraćem mogao opisati duo „Ema&Irnes“. Rođeni su u Sarajevu, gdje i žive. Ema Burnazović završila je Srednju školu primijenjenih umjetnosti, a trenutno pohađa Likovnu akademiju u Sarajevu, dok Irnes Divjan pohađa Srednju muzičku školu. Upoznali su se dok su pohađali školu gitare, družili se i učili te tako stjecali iskustvo u nastupima. Zajedno su osnovali bend „Ema&Irnes“ s kojim već nižu početničke uspjehe i dopiru do srca slušatelja i gledatelja širom BiH.

Zaviri u mene

– S projektom „Ema&Irnes“ prvi put smo se predstavili publici 2018. godine, našim prvim singlom „Zaviri u mene“ i samostalnim nastupima po završetku  škole gitare. Htjeli smo preusmjeriti svu energiju i ljubav u stvaranje autorskih pjesama. Od ranije smo shvatili da smo dobar tandem i to svakim danom radeći dokazujemo – kažu nam mladi umjetnici.

Njihova prva pjesma, koja je nastala u ljeto 2018. godine, bila im je vjetar u leđa i pokazala u kom smjeru dalje trebaju ići.

– Sretni smo što smo oboje odrasli na kvalitetnoj, svevremenskoj muzici, to je ono što želimo i mi donijeti i probuditi u ljudima. Pošto sve radimo sami, od same ideje za pjesmu do gotovog projekta, možemo ponosno reći da se naš zvuk već izgradio, kako u prva tri singla, koja je publika imala priliku čuti, tako i na ostatku našeg prvog autorskog albuma, koji polako, ali sigurno uskoro dolazi – najavljuju „Ema&Irnes“.

Na albumu su počeli raditi mnogo prije pandemije koja im je, kako  kažu, dala prostora da razmisle o svemu i podstakla ih da rade još više.

Inspiracija je svuda

– Okrenuli smo cijelu situaciju u svoju korist i više nego ikada smo sigurni u ono što želimo – prvi autorski album „Zaviri u mene“. Pjesme su spremne. Veoma smo zadovoljni, ponosimo se našim dosadašnjim uspjehom i jedva čekamo da album ugleda svjetlo dana, a onda nas čeka promocija – odlučni su „Ema&Irnes“.

Navode da je inspiracija za umjetnike svuda pa tako i oni imaju mnogo tema o kojima žele pričati u svojim pjesmama.  Na neki način, tekstovi i muzika koje snimaju su autobiografski, jer proizlaze iz njihovih iskustava, shvatanja i doživljavanja svijeta oko sebe. Do sada su najviše nastupali na festivalima muzike. Tim s kojim rade spotove čine Edis Halimanović, snimatelj i fotograf, Almir Kenović, montažer, te Filip Kenović, koji je zadužen za kolor korekciju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti