Četku za kosu trebate mijenjati i prati češće

Piše: Redakcija

Svi imamo omiljenu četku za kosu. Ako na njoj ima kose, to je u redu . Savim je normalno da nakon češljanja na njoj ostane kosa koja vam je ispala dok ste se češljali. No koliko je zapravo prljava, ima li na njoj ostataka od gelova, laka za kosu, koliko gadno izgleda?

-Svaki put kad prođete takvom četkom kroz kosu, na njoj ostavljate ulje s vlasišta i mrtve stanice kože koje su se zalijepile, nakupine proizvoda za oblikovanje kose, kao i bakterije koje su se zavukle između njenih dlačica – kaže Elizabeth Hickman, frizerka i stručna edukatorica za VaultBeauty.

To može dovesti do toga da vam kosa postane masnija i prljavija nego što jest, a tako se mogu produžiti i problemi s tvrdokornom peruti, upozorava. Zato četku za kosu treba redovno čistiti. Frizeri ističu kako to treba učiniti barem jednom mjesečno, iako ju možete oprati i češće. No čak i ako to radite, doći ćete do trenutka kad čišćenje četke nije dovoljno.

– Četke za kosu trebalo bi zamijeniti svakih šest mjeseci do godinu dana, ovisno o tome koliko proizvoda za njegu kose svakodnevno koristite. To također ovisi o kvaliteti vaše četke za kosu i tome koliko ju često čistite – dodaje  Aleasha Rivers, frizerka i Davines Educator.

– Pratite vizualne znakove da je četka dotrajala, na primjer odvajanje dlačica, njihovo trošenje i otpadanje ‘kapica’ koje neke imaju na vrhu, zatim tragove nakupljenog gela ili laka za kosu, pucanje čekinja i slično. Sve su to razlozi zbog kojih bi ju trebalo zamijeniti – kaže Rivers i dodaje kako i njeno iskustvo pokazuje da je rok otprilike svakih šest do osam mjeseci. Nemojte to shvatiti kao da ne biste trebali ulagati u dobru četku za kosu, jer kvalitetan alat ima veće šanse da vam potraje dulje, pa da ju primjerice možete koristiti i do 12 mjeseci. Dobar način da svojim četkama produžite trajanje jest da nabavite dvije: jednu za raščešljavanje kose na večer, a drugu za oblikovanje frizure ujutro – kažu stručnjaci.

Izvor:24.sata

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti