Justin Timberlake najomraženija osoba na društvenim mrežama

Piše: Redakcija

Nakon emitovanog dokumentarca “Framing Britney Spears”, čija je prvobitna zamisao bila da se osvijetli #FreeBritney pokret, koji se zalaže za ukidanje starateljstva koje otac Britney Spears ima nad pjevačicom još od famozne krize mentalnog zdravlja, javnost je ipak fokusirana na njenju vezu sa Justinom Timberlakeom.

Mnogi korisnici društvenih mreža zahtjevaju da se pop zvijezda Justin izvini Britney zbog načina na koji ju je tretirao dok su bili u vezi 2000-ih godina.

Instagram

Pored toga, Justin je Britney okrivio za raskid, nakon kojeg ju je diskretno u javnosti deklarisao kao preljubnicu.

Naime, on je nakon tog raskida zapravo postao zvijezda. Pjevač je 2002. godine izbacio hit “Cry Me a River”, pjesmu za koju su svi zaključili da govori o tome kako je Britney njega prevarila, jer je i glumica u spotu dosta slična poznatoj pjevačici.

Spot je iskoristio kao oružje da bi nju optužio za propast njihove veze.

Priča o ljubavi Britney Spears i Justina Timberlakea pretvorila se tokom godina u stvar opće kulture. Par se upoznao zahvaljujući emisiji “The All New Mickey Mouse Club”, a 1999. godine počeli su da izlaze. U vezi su bili tri godine, a onda su raskinuli, nakon čega su svjetski tabloidi širili priču da je razlog raskida bila prevara koju je napravila Britney. To je promijenilo način na koji je ona bila viđena u javnosti.

“Cry Me a River”, koja je i danas jedna od najuspješnijih Justinovih pjesama, doprinijela je tabloidnim pričama.

Fanovi pjevačice danas tvrde da je Timberlake to učinio svjesno, kako bi se u očima javnosti prikazao kao pozitivac. Tvrde i kako je danas jasno i da je u intervjuima pokušavao indirektno plasirati priču da je Britney kriva za njihov raskid.

-Timberlake nije bio jedini kreator psihičkih problema koji su doveli do situacije u kojoj je danas Britney, ali nije učinio ništa da smiri bijes oko nje. Zašto i bi? Imao je koristi od toga , piše “BuzzFeed”.

-Njegova karijera priča je o tome koliko daleko možete doći izbjegavanjem bilo kakve odgovornosti dok gledate ili promovišete bezobzirno sramoćenje žena – zaključuje autorka Scaachi Kou, te se dotiče i situacije s Jennet Jackson na nastupu na “Super Bowlu” 2004. godine, kad je Timberlake tokom nastupa raskopčao njen prsluk, i otkrio joj grudi.

– Timberlake se ni zbog toga nikada nije suočio s posljedicama za svoj dio učestvovanja, i za ono što je kasnije postalo poznato kao “Nipplegate'”, rekla je autorka Kou.

Sličan stav sada o Timberlaku imaju i mnogi drugi, što dokazuje niz negativnih komentara na njegovim profilima na društvenim mrežama. Ljudi su preplavili Justinove objave komentarima, u kojima od njega traže da se izvini Britney.

Izvor:nova.rs

(Dž.S.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti