Izgledajte odlično i bez šminke

Piše: Redakcija

U sve više životnih situacija žene pribjegavaju šminkanju kako bi sakrile nedostatke na licu. Ali, uz par jednostavih savjeta, možete izbjeći make up i izgledati odlično.

 

  • Prirodno je uvijek ljepše, zato da biste to postigli unosite dovoljnu količinu vode u organizam. Voda je ključna za zdravlje jer uklanja toksine iz naših organa, pomaže koži da nosi hranjive tvari i poboljšava njenu elastičnost. Bez vode koža brzo postaje suha i dehidrirana. A ukoliko unosite dovoljno vode, nakon nekoliko sedmica koža će postati čišća i blistavija.

  • Njegujte svoju kožu, što znači da je čuvate od sunca nanoseći zaštitne kreme i kreme za hidrataciju. Također, u rutinu uvedite čišćenje lica dva puta dnevno i rezultati su zagarantovani.

  • Odmorno lice je lijepo lice, zato se potrudite da svaki dan imate osam sati kvalitetnog sna. Ujutru ćete izgledati svježi i odmorni te šminka neće biti potrebna.

  • Jedite zdravo! Vitamini i minerali koje unosimo u svoj organizam itekako utječu na ljepotu kože lica.

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti