Savjeti koji će vam pomoći da se riješite anksioznosti

Piše: Redakcija

U svijetu prepunom rada, rada i samo rada, od vitalne je važnosti odvojiti trenutak da samo udahnete, da samo budete svoji.

  1. Živite u dahu. Ako želite pobijediti tjeskobu, potrebno je živjeti u trenutku, živjeti u dahu. Riječ je o tome da  dopustimo sebi da sadašnji trenutak vidimo jasno. Kad to počnemo učinkovito raditi, to može pozitivno promijeniti način na koji sebe vidimo i, naravno, svoj život.
  2. Posmatrajte stvari oko sebe. Čak i dok se bavimo svojim svakodnevnim životom, možemo primijetiti različite senzacije, hranu koju jedemo, zrak koji se kreće oko naših tijela dok hodamo… Sve ovo možda zvuči vrlo malo, ali ima ogromnu snagu da prekine autopilota kojeg sebi postavljamo svakodnevno i definitivno nam može dati novu perspektivu života.
  3. Probajte neđto novo. Isprobavanje novih stvari, poput sjedenja na drugom mjestu tokom sastanaka ili čak odlaska negdje drugo na ručak, može vam pomoći da svijet primijetite na nov način.
  4. Imenujte probleme. Da bi razvili svijest o ponavljajućim mislima i osjećajima, nekim ljudima je korisno da ih imenuju.Možete vježbati bilo gdje, ali posebno će vam biti korisno imati ovaj pristup ako shvatite da ste nekoliko minuta bili zarobljeni u proživljavanju problema iz prošlosti ili unaprijed proživljavanju budućih briga.

Izvor: Stori.hr

E.Dž.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti