Princ Philip završio u bolnici

Piše: Redakcija

Suprug kraljice Elizabethe II, princ Philip (99), vojvoda od Eindburgha završio je u bolnici. Naime on je u utorak navečer primljen u bolnicu King Edward VII u Londonu, jer se osjećao loše. Kako prenose strani mediji, po preporuci ljekara on će ostati u bolnici na posmatranju nekoliko dana.

Philip je tokom godina pretrpio brojne bolesti. Imao je začepljenje koronarne arterije u decembru 2011. godine, infekciju mjehura 2012., operaciju stomaka 2013., a u 93. godini počeo je koristiti slušne aparate.

Podsjetimo, nedavno je sve iznenadila vijest da Philip namjerava živjeti odvojeno od supruge nakon što u maju proslavi svoj 100. rođendan. Tokom cijele pandemije vrijeme su proveli skupa u dvorcu Windsor, ali kad u maju suprug kraljice Elizabethe, princ Philip, otpuhne stotu svijećicu na rođendanskoj torti, par će se razdvojiti, možda i zauvijek, ako se uzmu u obzir njihove godine.

Izvor: dailymail

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti