Katarina Witt se prisjetila Olimpijade u Sarajevu i svoje prve zlatne medalje

Piše: Dž. S.

Legendarna Katarina Witt je njemačka klizačica na ledu, dvostruka osvajačica zlatne medalje na Zimskim olimpijskim igrama. Na Olimpijadi u Sarajevu 1984. godine osvojila je prvo zlato. Katarina je na svom Instagram profilu podijelila  fotografije i prisjetila se kako je to bilo prije 37 godina.

– Kad vas Google Alert odjednom podsjeti na 18. februar, u dobi od 18 godina, 1984., prije samo 37 godina, osvojila sam svoju prvu Olimpijsku zlatnu medalju u Sarajevu i uskočila u nikad očekivanu „rundu“ serije zlatnih medalja. Dijeljenje, napuštanja, takmičenja tokom godina s mojom nevjerovatnom suparnicom na klizanju Kira Iwanowa iz Sovjetskog Saveza i Rosalynn Sumners iz SAD-a. Roz mi je postala predivna prijateljica i najsmješnija „polusestra“ u mom filmu „Ledena princeza“ iz mog kratkog programa, besplatnog programa i pretpostavljam ozbiljne obavezne figure lica, i s mojom jednom i jedinom, mojom trenericom Frau Müller – napisala je u svojoj objavi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katarina Witt (@katarinawitt)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Azra Magazin (@azramagazin)

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti