Tuga: Uvijek je čuvao mjesta roditeljima, ali mu nikad nisu došli na koncert

Piše: Preuzeti tekst

Iako se muzikom bavio gotovo cijeli život Đorđe Balašević jednom je prilikom za hrvatske medije ispričao neke nepoznate detalje svoje bogate karijere i odnosa s roditeljima koji nikada nisu bili na njegovu koncertu.

“Ušao sam na ovu scenu kao amater, nije mi palo na pamet da ću pjevati. Muško koje pjeva, to je bila sramota kod nas u porodici, ali kao kad učiš vozit bicikl, pa te neko mora uhvatiti, eto tako su oni mene vraćali u balans”, izjavio je tada Đorđe.

Njegovi roditelji Jovan Balašević i Veronika Elvira Matilda Dolenc, smatrali su da bi se Đorđe trebao baviti geografijom za šta se i školovao i protivili su se odluci da se bavi muzikom. Nikada nisu bili na njegovom koncertu, ali uvijek im je čuvao dva prazna mjesta, a u javnosti je rijetko o njima pričao.

No zato su se uz njegove pjesme generacije se zaljubljivale, veselile, ali i tugovale.

“To je poseban soj ljudi, patetičnih, ja kažem poetičnih da izvučem priču. To je uvijek na ivici, patetika, kič i umjetnost su blizu. Bila je jedna curica koja mi je rekla da su sve moje pjesme patetične i životne, ja sam rekao da jesu, život zna biti patetičan daleko više od Balaševićevih stihova”, zaključio je legendarni Đorđe.

Đorđe Balašević preminuo je u 68. godini života u Novom Sadu od posljedica upale pluće, a bio je pozitivan i na Corona virus.

Izvor: dnevnik.hr

(L.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti