Martina Mlinarević i njena kćerka doživjele saobraćajnu nesreću

Piše: Redakcija

Poznata književnica Martina Mlinarević i njena kćerka doživjele su saobraćajnu nesreću u Pragu. Vijest o tome objavila je na svom Facebooku.

-U petak smo Una i ja imale prometnu nesreću s našim privatnim automobilom u kojeg se, oduzevši nam prednost direktno zabio drugi automobil. Uz veliku materijalnu štetu i pretrpljen stres i Unin strah, živu glavu smo izvukle, i nas dvije i gospodin za volanom preko puta nas. U dosta prometnoj ulici u Pragu, iz radnje koja se bavi prodajom rasvjete istrčao je odmah jedan mladić zbog kojeg pišem ova slova. Pomogao nam je na licu mjesta, smirivao i grlio Unu, razgovarao s policijom, prevodio, darovao Uni jednoroga koji svijetli. Danas smo ponovo otišli u njegovu radnju da ga posjetimo i da mu uručimo makar mali poklon u znak zahvale, i ono najvažnije da mu poželimo dobrodošlicu u našu Ambasadu, naš dom, Bosnu i Hercegovinu. Jer jednorozi u zemlji dobrog vojaka Švejka, zaista postoje. I zovu se Ondrej. Prodaju rasvjetna tijela i nesebično priskoče u pomoć u najtežem trenu – napisala je Martina.

(Dž.S.)

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti