Trikovi za savršen izgled rumenila na licu

Piše: Redakcija

Što prirodnije – to bolje’ moto je koji se često koristi zadnjih godina. U skladu s time ide u rumenilo bez kojeg ne može većina žena. Iako je lijepo ponekad vidjeti jako rumenilo koje naglašava jagodice i linije lica, većinu vremena žene žele romantično naglasiti konture svog lica. Kod upotrebe kremastih ili tekućih rumenila potrebno je obratiti pažnju na količinu rumenila i na način na koji se to rumenilo nanosi na lice. Svi koji nose rumenilo su odavno uvidjeli koliko lako je pretjerati. I sad je pitanje kako to popraviti? Vizažisti su otkrili najjednostavnije i najučinkovitije načine nanošenja i uklanjanje viška rumenila:

Četkica za nanošenje rumenila ga i skida

Pretjerano rumenilo je najlakše popraviti suhom i čistom četkom za nanošenje rumenila. Vizažistica Mary Irwin kaže da ‘s njom četkate dio na kojem se nalazi previše rumenila i polako širite rumenilo po licu kako biste ga ublažili i ujednačili s vašim tenom.

Tapkanje blenderom za šminku

Ako nakon četkanja i dalje mislite da vam je prejako rumenilo – poslužite se vlažnim blenderom.

– Navlažite čisti blender i tapkajte njime po dijelu obraza na kojem se nalazi višak rumenila. Tako ćete izvući višak pigmenta bez razmazivanja bilo kojeg osnovnog proizvoda koji ste nanijeli na lice – kazala je Irwin za Mind Body Green.

Posebno djeluje na rumenila u prahu, jer će se on zalijepiti za vlažnu spužvicu i pomoći vam da rumenilo ublažite i ujednačite.

Rumenilo ublažite puderom

Ako koristite rumenilo u kremi, uvijek možete nanijeti malo pudera ili korektora na područja koja želite ublažiti i prilagoditi pigmentu kože. Riječ je o klasičnom šminkerskom savjetu, nazvanom sendvič rumenilo – objašnjava Irwin.

Izvor:24.sata

(Dž.S.)

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti