Hrskavi pileći prstići sa susamom

Piše: Redakcija

Sastojci:

1/2 kg piletine

3/4 šoljice kokosovog brašna

1 šoljica sjemenki susama

3 jaja

2 kašike nezaslađenog kokosovog mlijeka

1 kašika bijelog luka u prahu

morska sol i mljeveni crni biber

avokadovo ulje u spreju

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 Celzijevih stepeni, a lim obložite papirom za pečenje.

U velikoj zdjeli umutite jaja s kokosovim mlijekom, bijelim lukom u prahu i prstohvatom morske soli.

U posebnu posudu stavite kokosovo brašno, a u treću posudu sjeme susama.

Očišćenu piletinu narezanu na deblje trake začinite morskom solju i biberom s obje strane, a zatim svaku umočite u smjesu od jaja.

Potom ih uvaljajte u kokosovo brašno, te ponovo smjesu od jaja i na kraju u sjemenke susama, lagano pritiskajući da se sjemenke zalijepe sa svih strana.

Posložite piletinu na pripremljeni lim za pečenje i lagano poprskajte uljem avokada. Pri redanju ostavite prostora između prstića.

Pecite dok ne porumene, otprilike 15 minuta.

Poslužite uz svoj omiljeni sos.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti