Sastojci:
1/2 kg piletine
3/4 šoljice kokosovog brašna
1 šoljica sjemenki susama
3 jaja
2 kašike nezaslađenog kokosovog mlijeka
1 kašika bijelog luka u prahu
morska sol i mljeveni crni biber
avokadovo ulje u spreju
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 Celzijevih stepeni, a lim obložite papirom za pečenje.
U velikoj zdjeli umutite jaja s kokosovim mlijekom, bijelim lukom u prahu i prstohvatom morske soli.
U posebnu posudu stavite kokosovo brašno, a u treću posudu sjeme susama.
Očišćenu piletinu narezanu na deblje trake začinite morskom solju i biberom s obje strane, a zatim svaku umočite u smjesu od jaja.
Potom ih uvaljajte u kokosovo brašno, te ponovo smjesu od jaja i na kraju u sjemenke susama, lagano pritiskajući da se sjemenke zalijepe sa svih strana.
Posložite piletinu na pripremljeni lim za pečenje i lagano poprskajte uljem avokada. Pri redanju ostavite prostora između prstića.
Pecite dok ne porumene, otprilike 15 minuta.
Poslužite uz svoj omiljeni sos.