Božo Vrećo: Želim da majčica ozdravi od moje ljubavi

Piše: E.Dž.

Poznati bh. umjetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo posvetio je još jednu dirljivu poruku majci na društvenim mrežama. Kako smo već pisali, Božina majka boluje od karcinoma, a umjetnik se, zajedno s njom, bori za njeno ozdravljenje.

– Sinoć sam rekao voljenom prijatelju “želim da majčica ozdravi od moje ljubavi”, zato je trebam ljubiti i grliti danonoćno, u svemu pronalaziti igru i šalu u tom svijetu zbilje i bolesti i okrutnosti, slušati je što mi šapuće očima što plamte kao zvijezde i naslućuju one bolje trenutke, zamišljam nas na Visu mom, najesen posle svih terapija, vidim samo milujuće sunce i more i naše osmijehe, nju u plićaku kako me doziva i pokazuje mi kako je najbolja plivačica, jedan dan njene sreće za mene je cijela vječnost – napisao je Vrećo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vreco Bozo (@bozovreco)

Rođen je 18.10.1983. godine u Foči. Odrastao je sa majkom i dvije starije sestre, a otac mu je preminuo kada je imao pet godina. I njegova majka je također umjetnica – slikarka, koja mu je uvijek pružala punu podršku za sve što on želi da bude i radi. Jedinsteni bh. umjetnik je samouk, nikada nije išao na časove pjevanja, niti je svirao instrumente, a glas vježba tako što prati instrukcije na internetu. Sa 27 godina se odlučio za sevdalinke jer se na taj način poistovjećuje sa njenim junacima koji bi zbog ljubavi pretrpjeli sva stradanja. Odrastao je sa mnogo emocionalnih ožiljaka i neprihvatanja u provincijskoj sredini.

Pročitajte još