Šta se događa ako svakodnevno koristimo peglu za kosu?

Piše: Redakcija

Bez obzira imate li ravnu, valovitu ili kovrčavu kosu: mnogi od nas svakodnevno koriste peglu za ravnanje kose. Naime, s tim alatom za oblikovanje ne samo da možeš u trenu dočarati glatku kosu, nego na ravnoj kosi možeš stvoriti i prekrasne valove i uvojke. Ali, koliko god voljela nekompliciranu frizuru, svakodnevna upotreba pegle za kosu dugoročno može oštetiti našu kosu.

Šta se događa ako svakodnevno koristimo peglu za kosu?

Jeste li ikada slučajno prstima dotaknuli svoju vruću peglu? Jako boli, zar ne? Naša kosa tretira se na isti način – uostalom, mnoge pegle mogu se zagrijati do 230 stupnjeva! Ako se uređaj za oblikovanje svakodnevno koristi na tim temperaturama, on nam dugoročno doslovno topi kosu i time ne samo da vidljivo slabi strukturu kose, nego u najgorem slučaju može čak i promijeniti boju kose.

Svakodnevno ravnanje također uklanja puno vlage s kose, koja je potrebna kako bi pramenovi bili zdravi i elastični. Ako se kosa redovno jako zagrijava, s vremenom se isuši i postane lomljiva.

Kako se može spriječiti oštećenje od pegle?

Za kosu je najbolje ako znatno ograničiš upotrebu pegle za ravnanje i malo je koristiš samo sa sprejom za zaštitu od topline. Ako je želiš češće koristiti, važno je osigurati kosi dovoljno vlage s maskama za kosu, šamponima i slično, te je duboko njegovati.

Izvor:miss7

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti