Željeli su ga zaštititi: Princ Philip nije upućen u sva dešavanja s Meghan i Harryjem

Piše: Redakcija

Princ Philip, suprug 94-godišnje kraljice Elizabete, posljednjih je sedmica bio fokusiran na svoj oporavak, iako su na naslovnicama dominirala otkrića eksplozivnog intervjua princa Harryja i Meghan Markle s Oprah Winfrey. Kraljevska autorica i stručnjakinja Katie Nicholl objasnila je da je kraljevska porodica odlučila zaštititi 99-godišnjeg princa i ne reći mu sve šta se dogodilo.

-Porodica jako želi zaštiti princa na način da nije svjestan svega šta se dogodilo od početka mjeseca. Napravili su sve što su mogli kako bi Philip potpuno izbjegao čitanje ili slušanje o intervjuu, ispričala je Katie. Inače, princ je prije nekoliko dana pušten iz bolnice nakon 28 noći provedenih u čak dvije.

-Veliko mi je olakšanje bilo vidjeti ga kako odlazi automobilom, a ne kolima hitne pomoći, ali na stražnjem je sjedalu izgledao je vrlo, vrlo krhko i znam da je porodici lakše je je kod kuće, ali i da su duboko zabrinuti za njegovo zdravlje, ispričala je.

Suprug kraljice Elizabete II. je posljednje četiri sedmice proveo u bolnici u kojoj je završio zbog infekcije i problema sa srcem. Nakon što je javljeno da se dobro oporavlja nakon operacije srca, dogodio se muk. Brojni su se obožavatelji zabrinuli da je nešto pošlo po zlu, a sada se dogodilo upravo suprotno,  princ Philip je izašao iz bolnice. Upravo zato što je preživio sve što mu se dogodilo, dobio je nadimak „Iron Duke“, po uzoru na Iron Mana, jednog od Marvelovog superheroja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Queen Laura 👸🏼 (@hmqueenlaura)

Podsjetimo, između ostalog, Harry je u spomenutom intervjuu otkrio da je prekinuo veze s dvorom kako bi zaštitio mentalno zdravlje svoje porodice, a Meghan je priznala da je bila suicidalna dok je bila trudna s prvim djetetom, te je optužila kraljevsku porodicu da izmišlja laži o njima i rasistički se odnosi prema Archieju zbog njegove boje kože. Ipak, par je naglasio da njihove optužbe nisu upućene prema kraljici Elizabeti II. niti princu Philipu.

Izvor: Story.hr

(I.J.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti