Ljubavne lekcije kojima nas je naučio tata

Piše: Redakcija

 

Tate su nas naučile mnoge lekcije o ljubavi, ali one najvažnije mogu se svesti na to da zaslužujemo da nas se tretira na najbolji mogući način, te da zaslužujemo poštovanje. To su sigurno neke od najvrjednijih lekcija o ljubavi, a izdvojili smo još neke u nastavku.

Kako zaslužujemo da nas se tretira

Tate su prvi muškarci koje smo ikad zavoljele. Svakog idućeg muškarca u životu gledat ćemo kroz njegove standarde, koji su prilično visoki. A naše tate naučili su nas da u životu zaslužujemo samo najbolje te da na ništa manje ne bi trebale pristajati.

Ako voliš nekoga, pokaži mu to svaki dan

Baš kao što je on tebi to pokazivao svako jutro, svaku večer i u svakoj prilici tokom dana. Sve su to mali znakovi pažnje, koji znače puno.

Ponekad ne treba koristiti riječi

Dovoljno je samo zagrliti nekoga te tako pokazati da suosjećaš s njim i da si uvijek tu za njega. Neki ljudi, posebno muškarci, ne znaju uvijek što bi rekli pa ljubav i privrženost pokazuju na ovaj način. Tako su nas tate naučili sljedeće: kada ne postoji prava riječ za rijeći, postoji prava stvar za učiniti.

Biti ranjiv ne znači biti slab

Tate mogu biti najjači muški likovi u našim životima, no također znaju kada srušiti zidove i pokazati svoje emocije. Drugim riječima, oni su nas naučili kako trebamo govoriti o tome kako se osjećamo te priznati svoje greške, bez osjećaja da nas to čini slabijima. Kada nekoga voliš, ne smije postojati strah od pokazivanja same sebe.

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti