Pica bez tijesta, idealna i za one na dijeti

Piše: Redakcija

Bez obzira birate li ovo izdašno jelo za ručak ili za večeru, možete biti sigurni da ćete dugo ostati siti.

Sastojci:

  • 400 grama mljevenog mesa
  • jedan plavi patlidžan
  • 4 čehna bijelog luka
  • jedna crvena paprika
  • jedan paradajz
  • 100 grama gaude
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • po ukusu so, biber, origano, bosiljak, gljive
  • ulje po potrebi

Priprema:  Patlidžan ispecite u rerni, pa ga ogulite i izgnječite sa propasiranim bijelim lukom. Posolite i pobiberite.

Meso blago propržite na ulju i začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Sjedinite meso i izgnječen patlidžan i smjesom pokrijte dno podmazanog pleha. Odozgo poredajte papriku isječenu na trake i kockice paradajza.

Pecite 20 minuta na 180 stepeni, pa izvadite, pospite rendanom gaudom i parmezanom, dodajte pečurke ako želite, i vratite da se sir istopi.

Low-Carb Aubergine Bianca Pizza – Lo-Dough

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti