Vrijeme je za Ovnove: Oličenje dobre energije

Piše: Redakcija

Sarah Jessica Parker 25. marta puni 55 godina, a zahvaljujući detaljnom planu ishrane i vježbama, ova glumica, najpoznatija po ulozi Carrie u seriji “Seks i grad”, i dalje održava vitku liniju. Ona i njen suprug Matthew Broderick jedan su od rijetkih primjera dugovječne ljubavi u svijetu Hollywooda, te s ponosom ističu koliko su sretni što su se spojili 1997. godine.

I za nju vlada mišljenje kao i za većinu Ovnova u horoskopu da su oličenje dobre energije.

Ovan je prvi znak Zodijaka, kardinalne prirode i elementa vatra. Sunce ulazi u ekliptički isječak Ovna tačno na proljetni ekvinocij, najčešće 21. marta i tamo boravi do 20. aprila. Simbolizira energiju, strast, neobuzdanu snagu, želju za pobjedom. U vrijeme vladavine ovog znaka priroda se budi, prve biljke proklijaju i sve slavi novi početak. Astralni Ovan je pravi pionir i revolucionar.

Osobe rođene u ovom znaku ne vole ništa osrednje, uvijek idu na sve ili ništa. Drage su im pohvale, a teško podnose kritiku. Vole šale, pa i na svoj račun, koje i sami smišljaju. Privlači ih sve što ima prizvuk opasnosti, no nikada svoju sudbinu neće nekom drugom staviti u ruke. Prema prijateljima su velikodušni, darežljivi, dobri, za veselo društvo sve će dati.

Mladost je u njihovom, inače dinamičnom životu, najburnija faza. Koliko god da se lako uzbude, njihov bijes brzo splasne. Nakon nesporazuma, traže odmah primirje, i nije im jasno da neko još može biti ljut. Viši tip uspijeva da savlada strasti i zna naučiti da kontrolira nagone. Slijede intuiciju, racionalno koriste energiju i izbjegavaju jalove sukobe. Krase ih poštenje i istinoljubivost, hrabri su i neustrašivi, dosljedni i odgovorni.

Uvijek su prvi u svemu, od posla do druženja. Sama simbolika Ovna ukazuje na snagu ovog znaka kao pravog pobjednika. Ovan je, bez sumnje, najaktivniji i najsangvističniji znak, pa im često zavide na vitalnosti i optimizmu. Naime, ovi ljudi prihvataju život u punom smislu riječi. Nikada nemaju zadnje namjere. Više nego pripadnici bilo kojeg drugog znaka, žive u sadašnjosti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti